ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

19.10.2022

Özlem Sarı’ya Erdek adına teşekkür

Çok beğendiğim köşe yazarları arasında yer alan Recai Çevik'in, “Bandırma Manşet”te son olarak, “Erdek'te bir seçimin çıplak anatomisi” başlıklı yazısını mutlaka okuyun.

Çevik, Mimar Özlem Sarı'nın başkanlığındaki Erdek Ticaret Odası seçimlerini irdelerken, “AKP+MHP dayanışmasına dahil olan CHP'li delegelerin DÖNEK ve İKİYÜZLÜ davranışları ders alınacak gösteriye dönüştü. Seçimi AKP+MHP+CHP'li dönekler, işbirlikçiler koalisyonu kazandı. Özlem Sarı, seçimi kaybetti. Erdek'te bir kale düştü” diyor.

Haksız mı?

Olayı, Erdek'te dört  dönem belediye başkanlığı koltuğunda oturan Hüseyin Sarı'dan ayrı değerlendirmek ve Özlem Sarı olarak bireysel bakmak gerekir.

10 yıldan beri Erdek Ticaret Odası Başkanlığı görevini sürdüren Mimar Özlem Sarı, bence çok başarılı bir dönem geçirdi. Onun döneminde Kapıdağ Mor Soğanı, Marmara Saraylar Mermeri ve Avşa Ada Karası Üzümü ve şarabı “coğrafi işaret” aldı. Sırada başta zeytin olmak üzere yeni ürünler için “coğrafi işaret” başvuruları vardı. Sarı, Erdek'in ismini gerek turizm ve gerekse her çeşit tarım ürünlerinde duyurmak için ülke düzeyinde büyük çabalar harcadı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin(TOBB) tek kadın “Turizm Kurulu” Başkanı olarak önemli çalışmalara damga vurup, Erdek adına da ağırlığını koydu. Pratik zekâsıyla konulara hep “kısa sürede çözüm” odaklı yaklaştı. Konulara hiçbir zaman siyasi pencereden bakmayarak, hep sağduyulu yaklaştı. Siyasi görüş gözetmeksizin herkese eşit uzaklıkta olup, sıcak davrandı.

 Sarı'nın, Erdek adına başarılı işler gerçekleştirmek için çabalarını ve o içten gelen amatör heyecanını hiç unutmayacağım.

Ama olmadı. Özlem Hanım'ın bu başarısı, ne yazık ki politikaya ve özellikle “Hüseyin Sarı intikamı”na kurban edildi.

Böylece “her başarı mutlaka cezalandırılır!” sözü bir kez daha gerçek oldu.

Erdek adına yazık oldu! Erdek'te, siyasetin kirli yüzü bir daha ortaya çıktı.

Tabii ki, bu bir seçimdir ve karar Oda üyelerinindir. Odanın yeni yönetimini kutluyor, başarılar diliyoruz.

Ancak Özlem Sarı'ya da 10 yıllık emeği için Erdek adına teşekkür etmeyi de bir borç biliyoruz.


Bu yazı 289 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans