ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.10.2022

KİŞİNİN SÖYLEM ve EYLEMLERİ BİRBİRİNİ TUTMALI

Toplumsal hayatta ve kişilerle olan sosyal ilişkilerimizde sözüne güvenilir bir kişi bulmak ve öyle bir kişiyi arkadaş ve dost edinebilmek çok büyük önem arz eder. Güvenilir olmak dostluk, arkadaşlık ve sırdaşlıklar için vazgeçilmez niteliklerin başında gelir.


Güvenilir kişi olma konusunda birinci öncelik kişinin sırdaş olması, sözünde durması, verdiği sözü tutması, sözünden asla vazgeçmemesidir, yani kişi sözünün eri olmalıdır. Onunla birlikte sözünün eri olan kişi, sözünden çıkmamalıdır, dün verdiği ve söylediği sözü kendi çıkar ve menfaatleri uğruna unutup, dün başkaydı, bu gün başka, ben verdiğim sözden vazgeçtim dememelidir.


Yalan söyleyen, sözünden dönen ve vazgeçip cayan kişinin bu yaptığına döneklik, iki yüzlülük, riyakarlık menfaatperestlik, sahtekarlık derler. Halkımız arasında da bu türden kişilere hiç güven duyulmaz ve onların peşinden gidilmez, onlar insanı yarı yolda bırakır, onların ipi ile kuyuya inilmez.


Adama bakıyorsun adam gibi görünüyor, mert ve yiğit zannediyorsun, seni yolda bırakmaz, sözünün eridir diyorsun... ağzından bal damlıyor, vatan , millet, hürriyet, hak ve adalet sözleri de çıkıyor. Başka bir gün bir de bakmışsın adam dik duramıyor, eğilip bükülüyor, işte ben öyle demedim de...  vb, hem desem bile ne olacak şimdi de böyle diyorum ... 


Bunların ağzı çok güzel laflar da üretir, lügat parçalar.. dün  ak dediklerine bu gün kara da derler... hiç  

utanmazlar, ar damarları çatlamıştır bu gibi kişilerin..., yine de halk arasında bu kirli yüzleri ile utanmadan dolaşabilirler. Hatta bazıları hem suçlu hem de güçlü görünürler, hiç bunlara sataşmaya gelmez zeytin yağı gibi üste çıkıverirler.


Ne diyelim, Allah karşımıza doğru - dürüst ve sözüne güvenilir, özü - sözü doğru, sözünün eri , mert ve yiğit insanlar çıkarsın. Allah bizleri iki yüzlü, riyakar, hilekar, yalancı ve sahtekar insanların şerrinden korusun. 


Dost, arkadaş ve sırdaşlarımızı seçerken çok seçici olalım, önce onları iyi tanıyalım, tanıyamadıysak tanıyanlara soralım ve danışalım ki, yarı yolda yapayalnız kalmayalım.


Çoluk, çocuk ve torunlarımıza örnek gösterebileceğimiz kişileri arıyoruz ve fakat onları bulmakta zorlanıyoruz. "Ne mutlu Türküm Diyene " diyebilen ve bunu söylemekten gurur duyan her bir vatandaşımızın tek istediğinin bu olduğuna inanıyorum.Gerçek dostlara kavuşmanız dileklerimle...


Bu yazı 267 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans