ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

06.11.2022

ÇATIYA ÇIKANLA BALIK TUTMAYA GİTMEYEN

İstanbul'un gözde turizm merkezi 561 yıllık tarihi Kapalıçarşı'nın çatısı, bakım-onarım çalışmalarıyla değil film çekimleriyle de gündeme geliyor.

      Nisan 2012 günlerinde, 007 James Bond serisinin son filmi “Skyfall”un; Kapalıçarşı çatısında gerçekleşen koşu ve motosikletli kovalamaca sahneleri, farklı söylemlere konu olmuştu.

      Ocak 2022'de görevine başlayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake 27 Ekim günü, Kapalıçarşı'nın çatısında koşarken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmış ve bu da akıllara; Daniel Craig'in canlandırdığı ajan James Bond'un, Kapalıçarşı çatısındaki  kaçma sahnesini getirmişti.

      Paylaşım sonrası sosyal medyada prezantabl (bakımlı, düzenli, özenli) olarak görülen büyükelçinin, Cuma günü verdiği röportaj; sorulması gerekenler ve cevapları açısından, ABD-Türkiye ilişkileri için yapıcı düzeydeydi.

      Bu arada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in; ana gündem maddesi ‘İsveç Finlandiya ikilisinin NATO adaylıkları ile Türkiye'nin bu konudaki kararı' olan hususlar için Türkiye ziyareti, tamamlandı.

      Sekreterin verdiği röportaj da sorulması gerekenler ve cevapları açısından, NATO-Türkiye ilişkileri için yapıcı düzeydeydi. Ayrıca Çanakkale Şehitler Anıtında ‘'savaşları engellemeliyiz'' cümlesi dikkat çekiciydi.

      Genel Sekreter, İstanbul görüşmeleri sırasında; balıkçıların klasik buluşma noktası olan Galata Köprüsü'ne, balık tutmaya da gitmeliydi.

      Kapalı Çarşı ve Galata Köprüsü, İstanbul'un vazgeçilmezidir. 

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.     

 
 
 

Bu yazı 272 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans