ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

20.11.2022

2022 DÜNYA KUPASI DAHA FARKLI OLACAK

KRAMPON (Mete Kozdağ) 

 

 

 

      2 Aralık 2010 tarihinde yapılan oylama sonucunda 2022 FIFA Dünya Kupası'nın 20 Kasım-18 Aralık günleri arasında Katar'da düzenlenmesine karar verilmişti.

      O gün geldi ve 22'nci Dünya Kupası turnuvası başlıyor...

      Turnuvadaki maçlar; 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanacak.

      2022 Dünya Kupası daha farklı olacak ...

      2022 Dünya Kupası; düzenlendiği ülkeyle, harcanan parayla, iklimiyle, süresiyle, yasaklarıyla, stadyumlarıyla, taraftarıyla ve futboluyla, daha farklı olacak.  

      Arap ve Müslüman dünyasında düzenlenen ilk, Asya'daki ikinci Dünya Kupası.

      Turnuva 32 milli takımın yer aldığı son kupa olacak. Çünkü 2026 yılından itibaren takım sayısının 48'e çıkarılması kararı alındı.

      Katar'daki yoğun yaz sıcağı nedeniyle bu Dünya Kupası, Kasım ayının sonundan Aralık ayının ortasına kadar gerçekleştirileceği için Mayıs, Haziran veya Temmuz aylarında yapılmayan ve Kuzey yarım kürede sonbaharda başlayacak ilk turnuva.

      Turnuva nedeniyle Avrupa başta olmak üzere bazı ülkeler, liglere ara verdi. Bu nedenle organizasyon, yaklaşık 29 gün yani diğerlerinden biraz daha kısa bir zaman diliminde oynanacak.

      FIFA son anda aldığı kararla, Katar'daki 2022 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı statlarda ve çevresinde alkollü içecek satışının yasaklandığını duyurdu. Daha önce alınan karada ise alkollü içecek satışının serbest olduğu duyurulmuştu.

      Bu karara, dünyanın dört bir yanından Katar'a gelen taraftarlar tepki göstererek; maç biletleri ve konaklama ücretleri için iade talep etmeye başladı.

        Turnuvaya hazırlık için harcanan 220 milyar dolar, son 7 Dünya Kupası'nın maliyetinin toplamından 5 kat daha fazla.

      Turnuvaya katılan futbolcular, son maçlarına bir hafta önce çıktı ve bir hafta sonra dünya kupası maçlarında mücadele edecek.

      2022 Dünya Kupası'nda birçok yıldız futbolcu, sakatlıkları yüzünden yoklar. En çok sakatlık yaşayan ülke Fransa olurken Almanya ve İngiltere kadrolarında da önemli eksikler var. 

      Turnuva başladığında, iklim şartlarıyla birlikte stadyumlardaki soğutmanın; futbolcuları ve futbolu nasıl etkileyeceğini göreceğiz.

      İlk maç, bugün Katar-Ekvator arasında, saat 19.00'da başlıyor. İyi seyirler.   

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

 

     

 


Bu yazı 283 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans