ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10.03.2020

VİTRİN MAÇI

Hafta içi mesaisinde, rakibimiz Bursaspor.
      27’nci haftaya geldik. Balıkesirspor’un vitrin maçı.
      Futbolda ‘’Vitrin Maçı‘’ denilen bir söz vardır. Böyle maçlarda; bu kadar olmaz denilen sonuçlar alınır, bir kısım futbolcu inanılmaz oynamaya başlar.
      42 puanla 4’üncü sırada bulunan Bursaspor, Balıkesirspor maçı öncesinde oynanacak olan, B.B. Erzurumspor-Fatih Karagümrük ve Altay-Hatayspor karşılaşmaların sonucuna bakmadan, bizden 3 puanı almayı ve Çarşamba günü de Adana Demirspor ve Akhisarspor’un birbirlerini yiyerek, puan kaybetmelerini bekleyecek.
      Kalan 8 haftada da vitrin maçlarıolacağından, Balıkesirspor neler yapacak. Bazen kaybeden taraf, asıl kazanan taraftır. Bizlerin yapacağı, ne olursa olsun; hep destek, tam destek.
      Bursaspor; 16’ncı haftadan itibaren İbrahim Üzülmez hocayla devam ediyor.
      Ara transferde savunmayı Kerem Can Akyüz-Kaleci Emrullah Şalk, orta sahayı Tayfur Bingöl ve hücum hattını da Serdar Özkan ve Abdou Traore’yle, takviye etti.
      Geçen hafta 1-1 biten Bursaspor-İstanbulspor karşılaşmasında; 2’nci bölgeler çabuk geçildi. İki takımda bekleyerek değil rakibiyle ileriye ve geriye oynadı. Topu iyi sakladılar. Birebir savunma yapan iki takım, mecburen bolca şut attı. Yüksek toplarda hatalı durdukları için gol yediler.
      İbrahim hoca, geçen haftaki  kadroda sadece Kubilay Kanatsızkuş yerine Ali Akman değişikliği yapar. 4-4-2 dizilişinde maça başlar. Erken gol bulmak isteyeceğinden, ilk dakikalardan itibaren 3. bölgede oynar. Duran top ve kornerlerden gol arar.
      Recep Aydın ve Anıl Karaer, araya atacakları kısa ve uzun paslarla, forvet hattına, pozisyon yaratır. Anıl Karaer, serbest oynadığı zaman etkili oluyor. Özer Hurmacı ve Abdullahi Shehu, cezalı.
      Yusuf hoca, cezalı Mrsic-Foxi ve sakat olan Anıl yerine, Eze-Abdulkadir-Cenk üçlüsüyle, vitrin maçına başlar. Uzun ve rakip savunma arkasına/arasına atılacak isabetli toplarla pozisyon yaratmalıyız. 2’nci bölgede oyalanmadan ve hazırlık pasları yapmak yerine, savunmaya dönük oynamalıyız. Rakip ataklarında, penaltı noktası çevresinde ve ceza yayı üzerinde, mutlaka biz olmalıyız. Bunu beceremezsek, çok gol yeriz. Duran toplar, rakibin en zayıf yeri.
      10 Mart Salı günü saat 19:00'da Balıkesir Atatürk Stadyumu’nda oynayacak müsabakanın hakemi, Trabzon Bölgesinden Ramazan Keleş. Yardımcıları Murat Şener ve Cemal Alpay. 4. Hakem Serkan Ergün.
      Meteoroloji'den hava tahmini; maç saatinde çok bulutlu, 12-13 derece.
      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.
         Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.


Bu yazı 438 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans