Gönen, yurdumuzun çok güzel ve zenginlikleri ile ünlü ilçelerinden biridir. Sağlık veren sıcak suları ile yıllardır hastalara şifa vermiş ve vermeye devam ediyor. Tarım ürünlerinin zenginliği sayılamayacak kadar çoktur. Kadınlarımızın göz nuru oyalarıyla dolu oya pazarı, her gelen konuğun ilk gezdiği yerdir.Gönenlilerin “Kitap okumayı çok sevdiklerini”biz yazarlar biliyoruz. Öğrencilerin kitap tutkusu ile yetiştirildiğini de öğretmen arkadaşlarımızdan öğreniyoruz.
Gönen Belediyesi'nin özel çağırısı ile “Gönen Kitap Günleri”ne eşim ve kitaplarımla birlikte katıldım. Anne ve babaların çocuklarını sevinçle getirdiklerini görmek bizi de sevindirdi. Kitaplarımı inceleyen, açıklamalarımı dikkatle dinleyen veliler, çocukları, yanımızdan çok mutlu ayrıldı. Eşimle benim sevincim de sonsuzdu.
“Gönen Ömer Seyfettin Kültür Merkezi”, mimari yapısı ve görünümü ile insanı sımsıcak saran bir yapı. Salonu, sahnesive içinin eşyaları ile birlikte sade bir görünüşü var. Giriş salonunda, kitapçıların kitap satışı için ayrılmış bir bölümde, her yaşınbeğenisine uygun türden kitaplar vardı. Ortadaki direkler arasında ressamların ve öğrencilerin yaptıkları yağlı boya resimleri yer alıyordu. Bu resimlerde ele alınan konular, hem düşündürdü bizi hem de güzel düşler kurdurdu.
Salon pencerelerinin hemen önüne saksılarla çiçekler konulmuştu. Hepsi çok bakımlıydı. Onların önüne de yazarlar için masalar dizilmişti. Masaların temiz örtüleri üzerine, yazarların adlarınınkonulması da unutulmamıştı. Gelenler için yuvarlak, yüksekçe sehpalara da “Hoş geldin” kurabiyeleri yerleştirilmişti. Bu düzenlemenin, ince bir zevkin eseri oluğu hemen belli oluyordu. Çay servisi görevliler tarafından yapıldı. Hava dışarıda çok soğuktu ama bulunduğumuz yer korunaklıydı. Çevremizden gördüğümüz ilgi ve bize hizmet verenlerin sıcaklığı nedeniyle hiç üşümedik.
Gönen'de “Kitap Günleri” ilk kez yapılıyor. Uzaktan ve yakından gelen çok sayıda yazar ve şairin okurlarla buluşması da sevindirici oldu. Bu etkinliğe emek verenlerden bir dileğim var: İlçe sokaklarında afişlere yer verilebilirdi. Otogardan başlayarak ağaçlara, ilçeye gelen yazarların fotoğrafları asılabilirdi. Malatya'da sekiz defa katıldığım “Kitap Günleri” sergisinde yazarları her yıl böyle karşıladılar.
Duyurular çok yapılırsa; çocuklarla gençler heyecanlı, istekli olurlar.“Heyecan ve istek duygusu” öğrenmeye çaba harcamak için temel kuraldır. Bu çok güzel, düzenli çalışmaya emek verenleri kutluyorum. Başarılarının sürmesini diliyorum.
Öğretmen ve Yazar: İncilâ Çalışkan