ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

11.03.2020

3X3'LÜK MAÇ

Hafta içi mesaisinde rakibimiz, Bursaspor’du. 

      42 puanla 4’üncü sırada bulunan Bursaspor, Balıkesirspor maçı öncesinde, Hatayspor ve B.B. Erzurumspor'un 3’er puan kaybetmesiyle, lig ikinciliğini tutma fırsatı, yakalamıştı. Bizden alacağı 3 puan sonrasında, Çarşamba günü de Adana Demirspor ve Akhisarspor’un birbirlerini yiyerek, puan kaybetmelerini bekleyecekti.           

      Kalan 8 haftada Balıkesirspor neler yapacaktı. Bazen kaybeden taraf, asıl kazanan taraftır. Bizlerin yapacağı, ne olursa olsun; hep destek ve tam destek olmaktı. 

      Bursaspor; 16’ncı haftadan itibaren İbrahim Üzülmez hocayla devam ediyordu.    

      Ara transferde savunmayı Kerem Can Akyüz-Kaleci Emrullah Şalk, orta sahayı Tayfur Bingöl ve hücum hattını da Serdar Özkan ve Abdou Traore’yle, takviye etmişti. 

      Geçen hafta 1-1 biten Bursaspor-İstanbulspor karşılaşmasında; 2’nci bölgeler çabuk geçildi. İki takımda bekleyerek değil rakibiyle ileriye ve geriye oynadı. Topu iyi sakladılar. Birebir savunma yapan iki takım, mecburen bolca şut attı. Yüksek toplarda hatalı durdukları için gol yemişlerdi. 

      İbrahim hoca, 4-4-2 dizilişinde maça başlayıp erken gol bulmak isteyecek ve ilk dakikalardan itibaren 3. bölgede oynayacaktı.       

      Yusuf hoca da uzun ve rakip savunma arkasına/arasına atılacak isabetli toplarla pozisyon yaratmalı, 2’nci bölgede oyalanmadan ve hazırlık pasları yapmak yerine, rakip savunmaya dönük oynamalı, rakip ataklarında, penaltı noktası çevresinde ve ceza yayı üzerinde, mutlaka biz olmalıydık. Duran toplar, rakibin en zayıf yeriydi. 

      Bursaspor hücuma yönelik, Balıkesirspor da rakibi durdurmaya ve ani atakla çıkacak kadrosuyla sahadaydı. 

      Topu rakibe veren Balkes, 1'inci bölgede adam kaçırmamak için dikkatli oynadı. İyi giden savunmamız, seken topla golü kalesinde gördüğünde dakikalar 15'i, gösteriyordu. 0-1. 

      Bursaspor, sol tarafı paslarla geçerken, sağda uzun toplarla, Tayfur Bingöl'ü etkili oynatıyordu. Bunun karşılığını da 22'nci dakikada aldı, 0-2. 

      Balıkesirspor ilk yarıda ikisi kornerden olmak üzere beş duran top kullandı ama organize olamadı. 

      İkinci yarıya daha önde ve atak başlamamıza rağmen kaptırılan top ceza yayı üzerinden, kalemize gol oldu, dakika 60 ve 0-3. 

      Farkın üçe çıkmasıyla, daha da öne çıktık. Rahmi-Malle ikilisi, rakiple iyi mücadele etti. Takım olarak adam adama oynamaya başlayınca, boşluklar bulduk, şut yerine pası tercih edince, gol bulamadık. 

      76'ncı dakikada Malle'nin inadı ve attığımız ilk şutla, golümüz geldi, 1-3. 

      Kalan dakikalar, oynamamız gereken taktiğin aslında ne olması gerektiğini gösteriyordu. 

      Bursaspor aldığı 3 puanla, aslında 9 puan almış oldu. 

      Balıkesirspor'un yeni marşı için emek verilmiş ama BÜYÜK dokunuşlar yapmak gerekiyor. 

      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz. 

         Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 


Bu yazı 397 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans