ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.12.2022

Din ve ahlak

Türkiye'yi sarsan, 6 yaşındaki çocuğa cemaat çatısı altında istismar olayını kamuoyunun gündemine taşıyan Birgün Gazetesi yazarı Timur Soykan'ı kutlamak gerekir, öncelikle. Soykan'ın, bu başarısının, meslek kuruluşları tarafından mutlaka ödüllendirileceğini düşünüyorum.

Cemaat ve tarikatlarda ortaya çıkan kaçıncı skandal bu...

Bu mide bulandıran olaylarla ilgili gösterilen tepkilere harfiyen katıldığımı vurguladıktan sonra üç söz ve değerlendirmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Klasik Alman filozoflarının sonuncusu olan Ludwig Feuerbach, şöyle diyor:

“Ahlakın temeli ne zaman dine dayandırılsa, adalet ne zaman ilahi otoriteye bağımlı duruma getirilse, en ahlaksız, en adaletsiz, en kepaze şeyleri mazur gösterip, yaygınlaştırmanın yolu açılmış demektir.”

İtalyan bilim insanı, yazar, edebiyatçı, eleştirmen ve düşünür Umberto Eco'nun kitabından bir bölüm:

…Başrahip, manastırdaki kitapları ateşe verir ve şöyle der:

“İnsanlar okursa öğrenir, öğrenirse içindeki korkuyu öldürür. O zaman da kilise ölür.”

Bandırma ve Erdek basınının tanınmış köşe yazarlarından Recai Çevik ise bir yazısında şöyle diyor:

“Tanrıyı görmedim. Ne olduğunu, nasıl bir şey-nasıl biri olduğunu bilmiyorum. Ama insanı gördüm. Ne muhteşem ve ne korkunç bir varlık olduğunu biliyorum.”

ZEYTİNİME DOKUNMA!

Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine bir kez daha, “Zeytinlik alanların maden aramalarına açılması” teklifi, torba yasayla getirilmek istendi. Ancak teklifi getiren Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri, toplumsal tepki nedeniyle teklifi yine geri çekmek zorunda kaldılar.

Zeytinlik alanların maden aramalarına açılması için sürekli olarak yapılan gelişmelere çok üzüldüğünü belirten Balıkesir'in eski milletvekillerinden Hüseyin Balyalı, zeytinin ülkemiz için önemine dikkati çekti. Balyalı, “Bugün yok edilmesine çalışılan Zeytin Yasası, 1993 yılında, benim de milletvekili olduğum dönemde çıkarılmıştı. Bu yasanın çıkmasında en büyük pay sahibi, Balıkesir Milletvekili Melih Pabuççuoğlu'dur. Yasanın çıkmasına ben de katkı sağlamıştım. Dilerim bundan sonra zeytinlik alanlarının yok olmasına yönelik girişimler yaşanmaz” dedi.


Bu yazı 215 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans