ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

28.12.2022

SADECE 4'LÜ ‘CİN’ MARKETLER YETMEZ

YazıYorum (Mete Kozdağ)  


      Ticaret Bakanı 
Sayın Mehmet Muş, Türkiye'de en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir ‘cin' marketin ‘cin' üst yöneticileriyle bir araya geldi ve asgari ücret zammı öncesi ve sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

      Toplantıdan, piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade edilmeyeceği sonucu çıktı.

      Devlet yönetimi bu konudaki uyarılarını ilk defa yüzü yüze görüşme şeklinde yaptı ve ‘cin' marketlerin yöneticilerini (Migros Üst Yöneticisi Özgür Tort-A101  Cem Maltaş-ŞOK  Uğur Demirel-BİM Galip Aykaç) tanımış olduk.

      Toplantının faydasını önümüzdeki günlerde göreceğiz ama sadece 4'lü ‘cin' marketler yetmez ..!

      Cin marketlere mal-ürün veren tedarikçi firmalar da ‘toplantı odasına' çağırılmalı.

      Ayrıca; satın aldıkları malları üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan, olduğu gibi satan işletmelere “Ticari Sektör” işletmeleri, satın aldıkları ilk madde ve malzemeyi üretim safhası yardımıyla, başka bir mamul elde edilmesine, üretim faaliyeti ile birlikte, üretilen mamullerin ticaretini yapan işletmelere İmalat-Üretim Sektör” işletmeleri, bizzat kendi çalışmasına ve ilmi ve mesleki bilgiye dayanan, ticari mahiyette olmayan, ticari sektör ve imalat sektörü dışındaki işlerle uğraşan “Hizmet Sektörü” işletmeleri ve yukarıda yazılı sektörlerden en az ikisinin birleşmesinden meydana gelen  “Karma Sektör” işletmeleri de ‘toplantı odasına' çağırılmalı.

      Son olarak, günlük yaşamda karşılaştığımız; elektrik, elektronik, sıhhi tesisat, çilingir, kurtarıcı, lastik yardımı, marangoz, boya vb., kısacası bakım onarım sorunlarının çözümlenmesinde saygı duyulması gereken ‘el emeği' ücreti de ‘kabul edilebilirlik' sınırını, aşmış durumda.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.    


Bu yazı 241 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans