ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

15.01.2023

SIRADA KENDİ MAHALLESİNİN KADINLARI VAR

YazıYorum (Mete Kozdağ)      


      Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, üniversite olan şehirlerindeki apart evlere yönelik 'fuhuş evleri' ifadesini kullanmıştı.

      Kasım 2020'de tepkiye neden olan açıklamaları nedeniyle Sofuoğlu hakkında “halkın bir kesimini aşağılamak" suçlamasıyla dava açıldı.

      Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya'da talimatla ifadesi alınan Sofuoğlu, 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ama ceza ertelendi.

      Durmadı ve Şubat 2021'de bu defa da hocaların hocası olarak bilinen, dünyaca ünlü tarihçimiz Halil İnalcık'ı hedef alarak “Vay Osmanoğlu! 624 yılın 500 yılı, 3 kıtada süper güç olan tarihin, seni yıkan odaklardan biri olan Rockefeller burslu, tarihçilerin kutbu (benim değil) denilen İnalcık'a emanet. Tabii ki senin neslin sana düşman olacak. Tarihini sen yazmadın ki. Tarihini seni yıkanlar yazdırdı” açıklamasını yaptı ve yoğun/sert tepki aldı.

      Yine durmadı ve ‘sırada kendi mahallesinin kadınları var' dedirtti.

      12 Ocak günü başörtülü kadınların kurduğu Akşam Grubunu ve yaptıkları müziği hedef alarak “Kıyametin yaklaştığı anları yaşıyoruz” dedi.

      Akşam Grubu, kendisini şöyle tanımlıyor ...

"Bizim tek ortak noktamız müzik. Kadın kadına, kadınlara özel müzik. Kadınları müziğe yönlendirici bir tarafımız. Geleneksel bir kadına daha uygun çünkü dışarıda konsere gitmekte zorlanabiliyor. Biz, 'herkes için bir alan olsun. Biz müziğimizi yapalım, dinleyici olarak kadınları alalım ve müzik yapmak isteyen kadınları sahneye alalım' diyoruz. Kimimiz sadece müzik yapmak için buradayız, kimimiz de muhafazakar kadınlarla bir araya gelip müzik yapmak için. Hepimizin ortak noktası müzik ve kadın olmamız."

      2016 yılında kurulan grup 7 yıldır konser veriyor ve aynı zamanda, enstrümanla yeni tanışmak isteyen veya müzik deneyimlerini paylaşmak isteyen kadınlar için de ‘doğaçlama etkinlikleri' düzenliyor.

            Akşam Grubu, bir müzik grubu olmasının ötesine geçerek; birbirinden özel ve güçlü kadınları temsil ediyor.

 

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 


Bu yazı 229 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans