ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

04.02.2023

Skuter Bandırma’ya uymaz!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME), Bandırma'da toplam 809 e-skuter kullanımına izin ve onay vermiş. Bandırma'da, 5 ayrı firma için 161'er adet skuter kullandırılacakmış.

Bazı büyükşehirlerde skuter kullanımı, hem can güvenliği hem de park sorunları nedeniyle belediyeler tarafından yasaklanmaya başladı. Ehliyet gerektirmeyen skuter kullanımı can güvenliği riski de yaratıyor. Buna bağlı olarak yaşamlarını yitirenler, medya haberlerinde yer alıyor.

Bandırma'nın yıllardır yaşadığı trafik keşmekeşi ortada. Araç sayısının fazlalığı nedeniyle özellikle ana caddelerde trafik sık sık tıkanıyor. Şimdi buna bir de 809 skuterin eklendiğini düşünün!

Üstelik Bandırma'nın cadde ve sokaklarının genelde yokuş olması da, skuterler açısından ayrı bir sıkıntı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma'nın trafik sorununu bilmez mi? Bilir elbette ama herhalde bunu değil, e-skuter pazarlamasından kasasına atacağı parayı düşünüyor!

BELEDİYEYE ARAMA-KURTARMA EKİBİ

Bandırma Belediyesi, afetler için arama-kurtarma ekibi kurmaya karar verdi. Bu ekip, belediye birimlerindeki 30 gönüllüden oluşacak ve AFAD'tan eğitim alacak. AFAD'ın, önümüzdeki dönemde, Bandırma'da bir çalışma ofisi açmayı düşündüğünü de öğrendik.

Belediyenin, kendine özgü bir arama-kurtarma ekibi oluşturması kararı doğrudur.

Böylece de bu konuda çalışma yaptıklarını öne süren bazı kuruluşların belediyeden ve sivil toplum kuruluşlarından sürekli para talebinden de kurtulma olanağı bulunabilir.


Bu yazı 243 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans