ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

23.03.2020

CORANA VİRÜS VE İNSAN

Corana virüsün yayılmadığı ülke kalmadı. Hasta sayısı ve ölümler artıyor. İlk Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığında özellikle batılı ülkeler gereken duyarlılığı göstermedi. Yeterli ve gerekli önlemleri almadı. Artık Avrupa bu hastalığın merkezi haline geldi.
Gelişmişliğin ve çağdaşlığın simgesi olan batı ve bu ülkelerde yaşayan birey olma davranış ve sorumluluğuna sahip milyonlarca insanın aymazlığı karşısında insanın şaşırmaması münkün değil.
Aydınlanma devrimini gerçekleştirmemiş ya da tamamlamamış ülkelerin, aklı ve bilimi yok sayan gelişmemiş insanları gibi davranmaları toplumbilimsel , davranışbilimsel bir vaka.
Bilim kurulları ve insanları corona virüs tehlikesinin büyüklüğüne işaret ediyor, alınması gereken önlemleri ve yapılması gerekenleri bir bir açiklıyor; fakat batlılılar, başlarına gelebilecek bu korkunç belayı akıllarına bile getirmiyorlar.Hastalığı görmezden geliyorlar, yok sayıyorlar.
Ne zaman bu virüs; ülkelerinde yayılıyor, hasta sayısı on binlere, ölümler binlere ulaşıyor akılları başlarına geliyor. İtalya, Fransa, İspanya, Almanya, İngiltere ve Amerika’da yaşayan milyonlarca insan evlerine hapsolarak sabırla bu belayı defetmeye çalışıyor, çare arıyorlar.
Bizde durum farklı mı? Bizim insanımız da aynı aymazlık içinde. Bilim kurulları özellikle altmış yaş üstündekilere sokağa çıkmayın, park ve bahçelere gitmeyin, marketlere gitmeyin, kalabalıklardan uzak durun diyor. Dinleyen kim? İstanbul’da bir günde 330 bin altmış beş yaş üstü emekli otobüsle
geziyor. Diğer illerde de durum aynı.
Yetkililer de çareyi, ücretsiz otobüs kartlarını iptal etmekte, parklardaki oturakları kaldırmakta buluyor.
Galiba bizim insanımızın da uyarıları ve corona virüsü dikkate alması, sarsılması için de bir üç beş bin kişinin ölmesi gerekecek. Yoksa maşallah taş gibiyiz. Hiçbir şeyden etkilenmiyoruz.
Gerçi biz ozanın dediği gibi , otobüsü kaçırmış bir milletin çocuğuyuz da , bu batılılara ne demek gerekir. Onların da otobüslerinin freni patlamış olmalı...
Bütün bu yapılanlardan sonra bu corona virüs ; batıya, doğuya,kuzeye, güneye; gelişmişe, gelişmemişe; zengine, yoksula her şeye ve herkese eşit davranıyor.
Sevindirici olan tek şeyi ise çocuklara ve gençlere pek dokunmaması...
Dileğim ve beklentim bir an önce insanlığın bu virüs belasından kurtulması...


Bu yazı 448 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans