ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

14.04.2023

ANILARDA BANDIRMA

Önder Balıkçı'nın “Anılarda Bandırma” adlı kitabı, yine çok renkli kişilerle, fotoğraflarla dopdolu. Uzun yollardan geçmiş, zor yıllar yaşamış, başarılı olmuş, güzel insanları anlatıyor.

Mesleği gazeteci-yazar olan Önder Balıkçı, sesini duyurmak istediği insanları çeşitli meslek guruplarından seçmiş. Böylece bu güzel renklilik insanı okurken geride kalan yıllara götürüyor.

Kitabın girişinde; “Cumhuriyetimizin dayanağı, Türk toplumudur.” Mustafa Kemal ATATÜRK, diyen seslenişle Atamızın, içimizi aydınlatan kararlı ve bilge duruşlu fotoğrafını görmek sevincimizi kanatlandırıyor. Kitabın tamamı, Cumhuriyet öğretisinin vatanımıza kazandırdığı ‘T.C yurttaşlık bilinçli insanlarla' karşılaşacağımızı okurlara, müjdeliyor.

Albüm niteliğindeki kitaplarıyla Önder Balıkçı, günümüze kadar pek çok güzel eserle, yakın çevremizin insan zenginliğini, yayın dünyasına kazandırmıştır. Bu davranışın anlamına gelince: Toprakları her türlü çalışmaları ile vatan yapanlar çevremizin kaynaklarını, kültürünü, sanatını zenginleştirenlerdir. Örnek yaşamları ile topluma anlam katanlar, yüzümüzü güldürenlerdir. Övünç duyduklarımız onlardır.

Sinema dünyasından spora, yazı dünyasından müziğe, mimariden şiire, resimden gazeteciliğe, tiyatromuzun ünlülerinden Türk sinemasının ünlülerine, dış işlerinin önemli temsilcilerinden ödüllü filmlerin yönetmenliğine; psikolojiden güzel sanatlarda bilim insanı olanlara kadar, seçkide anlattıklarına hayranlık duyacağımız kıymetli insanlarla karşılaşıyoruz okurken.

Hepsinin Bandırma'nın gelişmesinde önerdikleri hem ortak hem de ilginç önerileri var. Bandırma bir ticaret kenti. Bandırma ulaşım yollarının merkezi durumunda. Ayrıca kentimiz, yıllardır “Bandırma Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali” ile Türkiye dışından da sanatçı ve kültür insanları ağırlayan güzide bir kenttir. Bandırma'ya bir ayrıcalık kazandıran üç arkeolojik kazının uzun zamandır biriken ürünlerini “Arkeoloji Müzesi'nde” sergileyen çok önemli bir yerdir. Bu varsıllık, gelecek yıllarda, turizm açısından kentimize bir başka anlam katacaktır.

“Anılarda Bandırma” kitabı her yönü ile büyük emek ve zaman harcanarak yaratılmış bir eserdir. Gelecek kuşaklara örnek olacak bu güzel eseri hazırlayan Önder Balıkçı'yı kutlarım. Bandırma'nın varsıllığını artırdınız değerli gazeteci-yazar arkadaşım.      


Bu yazı 211 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans