ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.05.2023

BENCE...

Merhabalar...
Döndürelim dolabı bakalım nerede duracak ve neler inecek?
Durdu!
Şaşırdık mı?
Hayır...
Başka neye inecekti ki bugünlerde?
Günlerdir beklenen ve ülkenin tarihinin en önemlisi denilebilecek 14 Mayıs seçimlerinin 1. perdesi sona erdi. Sabaha karşı net olarak CB seçimi 2. tura kaldı. Milletvekili seçiminde AKP meclisteki milletvekili sayısını yarısından fazlasını kazandı.
Buraya kadar bir yanlış var mı? Yok! 
Fakat VİZONTELEYİ (Yılmaz Erdoğan'ın muhteşem filmi) kapatırken şunları düşündüm.
Bu şartlarda ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP ekstra bir avantajla seçime giriyor. Milletvekilliği seçiminden kazançlı çıkan RTE diyecek ki parlamento da çoğunluk bizim partimizde haklı olarak, başlarında da CB olarak ben olmalıyım..
Haksızlık bence!
Ne olması gerekirdi?
İlk turda sadece Cumhurbaşkanımızın seçimi yapılmalı, bir hafta sonra 2 aday ile birlikte Milletvekili seçimi yapılır Cumhurbaşkanlığı ile parlamento aynı anda belirlenmiş olurdu.
Bir başka konu da, seçim sisteminin yıllardır kabul edemediğim bir yönü var, milletvekili seçiminde partilerin kesin adayları millet tarafından ön seçimle saptanmalı.
Milletin vekili olacaksa vekilimi bırakın ben tespit edeyim. Parti adı değişmez fakat isimleri millet kendisi belirlemeli. Sıralamada alfabetik olmalı. Listede en çok işaretlenecek isim vekil olarak milleti tarafından seçilmelidir.
14 Mayıs geride kaldı, artık önümüzdeki seçimlere bakacağız.(Futbol camiasında çok kullanılan bir repliktir ve hiç sevmem aslında)
Bu vesile ile  28 Mayıs seçiminin ülkemize hayırlar getirmesini dilerim.

Bu yazı 246 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans