ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

28.03.2020

BAŞLARKEN

    Hizmet-Türk Dili-Doğru Söz-Ekspres- İzmir’e Doğru-Ses-Demokrat-  Yeni Haber- Birlik- Politika- Ege Gündem- Gerçek- Haberci- Balıkesir postası……
    Değişik zamanlarda Balıkesir’de yayınlanan günlük gazetelerden bazılarının adlarını yukarıya aldım. Bunlardan bazıları yayına devam ediyorlar. Bazıları da değişik nedenlerle yayın hayatına son vermiş.
     Bildiğim dönemler içinde ‘’Yeni Haber’’ ve sahibi Ekrem Balıbek, gazetecilik denince Balıkesir’de ilk akla gelenlerin başında yer alıyordu.
     Balıkesir gazeteciliğinin ulu çınarı rahmetli Ekrem Balıbek, benim hem adaşım, hem de saygı ile ve imrenerek takip ettiğim bir abimdi. Fikri yakınlığımız nedeniyle beni severdi. Zaman zaman gazete işyerinde ziyaretine gittiğimde bana o kıt zamanından zaman ayırır sohbet ederdik. Çok kibar bir beyefendiydi.
     Kendisini rahmetle anıyorum. Işıklar içinde olsun.
     44 yıl boyunca aksatmadan yayınladığı Yeni Haber Gazetesini, vefatından sonra kızı Esin Balıbek Hanımefendi son zamana kadar gazetenin yayınını sürdürdü.
     Sanırım  maliyet durumları, teknolojik gelişmeler değişimi zorunlu kılmış ki, basılı yayından dijital yayına geçmiş.
     Önümüzdeki zamanlarda tamamen dijital gazeteciliğe geçiş gerçekleşmiş olacak.
      Saygıdeğer büyüğüm, duayen gazeteci, rahmetli adaşım Ekrem Balıbek’in kızı Esin Hanım kardeşimin gazetesinde ben de yazmak istiyorum. Okuyanlarla düşüncelerimi paylaşmak arzusundayım. Balıkesir’deki sosyal ve kültürel gelişmeleri irdelemek ve okuyucularla fikir alış-verişinde bulunmak iyi olacak diye düşünüyorum.
     İnsanlık tarihinde yazılı belge bırakanlar önemlidir. Orhun Yazıtları’ndan bu yana tarihimizde pek çok yazılı belge vardır. Yazarsak kalıcı olur. ‘’Alim unutur, kalem unutmaz’’ diye bir özlü sözümüz vardır.
     Ülkemizde ve dünyada çok önemli ve hızlı gündem değişmeleri oluyor. Örnek dün Suriye-İdlip gündemi dolduruyordu, bugün koronavirüs yaşamımızı alt-üst etti. Evlerimize kapanmak zorunda kaldık.
     Bir eğitimci (emekli) olarak eğitimdeki gelişmeler başta olmak üzere, ülke ve dünya sorunlarını sorgulamak, varsa yapılan yanlışlıkları dile getirmek düşüncesindeyim.
     Balıkesir’deki belediye hizmetlerini ve sonuçlarını, çevre sorunlarını, yanlış gördüğüm bazı durumları yazmak ve paylaşmak istiyorum.
     Şimdilik bu ‘’ başlarken ‘’ yazısı olsun. Sağlıklı, mutlu ve koronavirüssüz günler dilerim.
     Evde kalmaya devam…. 


Bu yazı 493 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans