ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

27.07.2023

TRANSFERDEN VERGİ İADESİ

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

 

      22 Haziran 2023 tarihinde yapılan; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda, tek aday olarak seçime giren ve ikinci defa başkan olan Mehmet Büyükekşi, hayata geçirmeyi planladığı ‘kulüplerin stopaj olarak yatırdığı vergilerin iadesi' konusu, resmi gazetede yayınlandı.

      Kulüplerin, sporcular adına devlete ödediği gelir vergisinin, futbol altyapıları ve amatör branşlara kullanılması şartıyla geri ödenecek olması, yeni bir nefes.

      Yeni bir nefes olan bu geri ödeme uygulaması için 2018 yılına gittiğimizde de Maliye ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının "Sporcu Ücretlerinden Tevkif Yoluyla Alınan Gelir Vergisinin İadesi Hakkında Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi" haberini görüyoruz.

      2018 yılındaki yönetmeliğe bakıldığında, spor kulüpleri ve sportif alanda faaliyette bulunan sermaye şirketleri tarafından sporculara ödenen ücretler üzerinden ödenen gelir vergisi tutarlarının, ilgili işverenlerce açılan özel hesaplara iade edilmesi ve bunların kullanılmasına ilişkin esaslar düzenlendiği görülmekte.

      2017 yılında çıkarılan torba yasayla getirilen vergi barışı sayesinde de sadece büyük kulüpler değil, 450 futbol kulübü de aftan yararlanarak vergi yapılandırmasına gidilmişti.

      Spor kulüplerinin vergi ödemeleri daha doğrusu vergi ödememesi, son yılların en büyük sorunu.

      Durum böyleyken kulüplerin istediği vergi iadesi, ödenmeyen vergilerle nasıl verilecek?

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 
 
 

Bu yazı 205 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans