ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

06.08.2023

FUTBOL+GOLF= FOOTGOLF

YazıYorum (Mete Kozdağ) 

 

      Footgolf, temelde golf sahasının ve kurallarının futbol topu ile buluşmasından ortaya çıkmış bir oyun.

      Footgolf, adından da anlaşılacağı üzere, golf ve futbol sporunun birleşimi gibi bir şey desek yanlış olmaz.

      Daha kısa olarak, golf sporunun ayakla oynanan şekli diyebiliriz.

      Golf sahasında ve futbol müsabakalarında oynanan futbol topu ile yine bu topun gireceği büyüklükte deliklere, ayakla ve en az denemeyle topu isabet ettirme üzerine kurgulanan bir oyun.

      İlk kez 2007 yılında Hollanda ve İspanya'da oynanan bu oyun önce Avrupa'da ses getirdi.

      Footgolf 2008 yılında; ABD'de ortaya çıkan Mortgage krizinde sağladığı ekstra gelirle birçok golf tesisinin ayakta kalmasına katkıda bulununca kısa sürede geniş kitlelere yayıldı.

      Londra-İngiltere merkezli Footgolf Federasyonu'nun 35 üyesi var.

      Üye ülkeleri arasında ABD, Kanada, Arjantin, İngiltere ve Avrupa Ülkeleri, Birleşmiş Arap Emirlikleri ve Japonya bulunan organizasyon iki de Dünya Kupası düzenledi. 2012 yılında Macaristan'daki şampiyonaya 15 ülkeden 120 sporcu katılırken, dört yıl sonra Arjantin'den 30 ülkeden 300 sporcu yarıştı. Spor özellikle Amerika Kıtasında ve İngiltere'de oldukça ilerlemiş olup bugün ABD'nin bütün eyaletlerinde Yetişkinler Ligi, Kadınlar Ligi ve Çocuklar Ligi klasmanlarında oynanmakta.

      Türkiye Footgolf Derneği (TFGD) 2013 yılında kurulmuş olup aynı yıl Uluslararası Footgolf Federasyon'nun münhasır üyesi oldu.

      Federasyonun amacı; Türkiye'de sporun ve sporcunu gelişimini sağlamak, eğitimler düzenlemekoyunun bilinirliğini artırarak uluslararası platformda ülkemizi temsil etmek olarak tanımlanıyor.   

      Türkiye genelinde 300 footgolf oyuncusu var. Footgolf sahalarındaki mücadele; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bodrum'da devam ediyor.

      Eski Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan da footgolf oynayan isimler arasında. Kısa sürede footgolf liginde en iddialı isimlerinden biri olmayı başaran Olcay Şahan'ın bir de Türkiye şampiyonluğu bulunuyor. Bu spor dalında da başarılarına devam eden eski milli futbolcu, spor yapmayı sevenleri, footgolf oynamaya davet ediyor.      

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.      


Bu yazı 194 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans