ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

11.08.2023

YİNE, YENİ, YENİDEN FUTBOL BAŞLIYOR

KRAMPON (Mete Kozdağ)

 

 

 

      2023-2024 sezonunda da yine, yeni, yeniden futbol başlıyor.

      2023-2024 futbolu ‘Trendyol Süper Lig ve TFF 1. Lig' adıyla bugün başlıyor.

      Trendyol, 12 Temmuz 2023 tarihinde Süper Lig ve TFF 1. Lig sponsorluğunu 2023-2024 sezonu için 700 milyon TL sponsorluk ücreti karşılığında Spor Toto'dan devraldı.

      Futbolun Trendyol tercihi, ilgili aktörlerin hepsinin içine sinmedi ama şimdilik yapacak bir şey yok.

      2022-2023 futbol sezonu 26'ncı haftasına geri gidelim ... Depremzedeler için yapılan Omuz Omuza kampanyasında 50 milyon TL bağış yapan Trendyol'un bu bağışına karşı 26. haftada oynanacak maçlarda tüm takımların sahaya, Trendyol logosu ile çıkacağı belirtilmiş ama birçok taraftar ve futbolsever, yaşanan olayın bir skandal olduğunu, bunun bir bağış değil resmen reklam anlaşması anlamına geldiğini belirterek anlaşmaya tepki göstermişti.

      Bitmedi ve dün Rekabet Kurulu, çok kategorili e-pazaryeri pazarında hakim konumda olan Trendyol'un, rakip verilerini kullanarak haksız rekabet yarattığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Kurul, Trendyol'un satıcılarının verilerini kendi lehine kullanarak, rakip satıcıların fiyatlarını düşürdüğü, ürünlerini öne çıkardığı ve kendi markalarını tanıttığı gerekçesiyle şirketi incelemeye aldı.

      Rekabet Kurulu, yaptığı ön araştırma sonucunda Trendyol'un pazar gücünü kötüye kullandığına dair ciddi bulgular elde ettiğini belirtti. Kurul, şirketin rekabet kurallarını ihlal ettiği yönünde kuvvetli şüphe oluştuğunu ve bu nedenle soruşturma açılmasına karar verdiğini duyurdu.

      Rekabet Kurulu, soruşturmanın sonucuna göre Trendyol'a idari para cezası veya diğer yaptırımlar uygulayabileceğini bildirdi.

      2023-2024 sezonunda alınacak her galibiyette 2 milyon 488 bin lira kazanacak olan kulüpler, beraberlik halinde bu meblağın yarısına sahip olacak.

     Yayıncı kuruluşun kulüplere ödeyeceği yayın bedeli ise %19.79 oranında artarak 2 milyar 635 milyon 490 bin liraya yükseldi.

      Yeni sezonda uygulanacak kurallarda bazı değişikliklere gidildi. İçinde soru işaretleri de barındıran yeni kurala göre;

1- Yedek kulübesinde teknik anlamda direktifleri veren kişi olarak sadece bir kişi ayakta durabilecek.

2- Yedek kulübesindekiler sorumlu davranacak, aksi davranışlar 4'üncü hakem aracılığıyla maçın hakemine bildirilecek. Yani yedek kulübesindekiler ayağa kalkamayacak ve kart isteme talebinde bulunamayacaklar.

3- Saha içindeki saygısızlıklara(?) tolerans gösterilmeyecek ve kart gösterilecek.

4- Kaleye çekilen şutlarda topun elle kesilmesi sarı kart ile cezalandırılmayacak ancak kaleci gibi uzayan eller pozisyonlarında bu durum geçerli değil.

5- Umut veren atağı elle kesme kart ile cezalandırılacak ama penaltı varsa kart gösterilmeyecek.

6- Ayaktan sekip ele çarpan top, umut veren bir pozisyon değilse(?) ihlal sayılmayacak. Eğer umut veren pozisyon ise cezalandırılacak.

7- Penaltı vuruşları sırasında alan ihlali yapan oyuncular ile ilgili VAR hakemi daha önce uyarı yapıyordu. Yeni kurala göre artık VAR, direkt olarak hakeme tıpkı ofsayt pozisyonlarında olduğu gibi atışın tekrar edilmesini söyleyecek.

8- Gol sevinçleri de kaybedilen zamana eklenecek.

      Bugün 66'ncısı başlayacak olan sezonun, hayırlı olmasını diliyorum.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.   

 
 
 

Bu yazı 171 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans