ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

14.08.2023

BEYİN YIKAMAK

     21 yıldır bütün kavram ve modellerin iç içe geçirilip toplumun karıştırılmasıyla önde tutulan din olgusu artık yaş tanımadan ve her alanda olduğu gibi, eğitimle beraber bu kez spora karıştırılmış durumda.

     Kişi veya halk arasında bir miktar karıştırılması anlaşılabilir de, okullarda hatta sporda karıştırılıyorsa, daha doğrusu bunlar bilerek bulanıklaştırılarak eğitim öğretim karıştırılıyorsa, çok daha “bilinçli” bir kötülükle yüz yüzeyiz demektir.

     AKP iktidarı, çağdaşlaşmanın temeli olan eğitimi, kendi ideolojik amaçları doğrultusunda biçimlendirmeye devam ederken, çocuklarımız ise siyasi iktidarın muhafazakar bir toplum ve tek tip insan yaratma anlayışından ne yazık ki payına düşeni almaktadır.

     Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı, yerellerde ise İl müftülükleri ile yaptığı protokoller, okullarda  inanç istismarının önünü açmaktadır.

     Son olarak ;  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile İl Müftülükleri işbirliğinde gerçekleştirilen "Yaz Kur'ân Kursları'nda Spor Yapıyorum" projesi, Balıkesir merkez ve tüm ilçelerinde devam ediyor.

     Yani çocuklar hem camide ibadet ediyor hem de spor yapıyor. 

     Yetkili kişilerin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

    ''Camilerde ve Kur'an Kurslarındaki çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlayarak yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje yoğun ilgi görüyor. Projeyle Kur'an kurslarında eğitim gören çocukların daha eğlenceli zaman geçirmeleri, spora küçük yaşta başlamaları ve sporu bir yaşam tarzı haline getirmeleri amaçlanıyor.''

 

    Açıklamanın devamı :

    ‘'Toplumda spor bilincinin geliştirilmesiyle insanlar hem daha sağlıklı hem de daha verimli ve başarılı olacak. Bu hizmetin camilerde verilmesiyle hem manevi değerlerle hem de sporla gelişen çocuklar ülkemize, devletimize ve milletimize daha büyük katkıda bulunacak.''

     Eğitim sisteminin rezil edildiği bir ülkede, gençlerin eğitimini verimsiz almasını temel başlık edinen AKP iktidarının, yetkilisinin bunu açıklaması akıl almaz bir durumdur.

     Eğitimin niteliğini yükseltmek ve çocukların özgür, akılcı ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirilmesi için en küçük bir adım atmayan siyasi iktidar, eğitim sistemini kendi ideolojileri ile dinin ve tek bir mezhebin kurallarına göre biçimlendirmeye çalışırken sınır tanımamaktadır.

     AKP iktidarı, eğitim alanı ile inanç alanını birbirine karıştırmaktan, çocuklarımızı kendi ideolojik hedeflerine ulaşmak için kullanmaktan vazgeçmelidir .

     Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle cümlelerimizi bitirelim.

 ‘' Her çeşit spor faaliyetini Türk gençliğinin milli terbiyesinin ana unsurlarından saymak lâzımdır. Bu işte hükümetin şimdiye kadar olduğundan daha çok ciddi ve dikkatli davranması , Türk gençliğinin spor bakımından da milli heyecan içinde , itina ile yetiştirilmesi önemli tutulmalıdır.''


Bu yazı 183 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans