ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

15.08.2023

BALIKESİR GÖKLERE ÇIKTI DA, BİZ Mİ GÖREMEDİK!

Karadeniz fıkrası misali; yıllardır limanı olup da sefer yapılmayan,  uçak inmeyen Merkez Havalimanı ile Dünya'da tek şehir konumundayız sanırım.

Geçen gün yaşadığımız kent Balıkesir'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Balıkesir'e pek hakim olamadığından herhalde ‘'Balıkesir'i layık olduğu yere, göklere çıkarttık.'' dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği “Şehir Buluşmaları” için geldiği Balıkesir'de ilginç tepki ve tartışmaları da getiren açıklamalar yapan Ulaştırma Bakanı, Karayolu ve demiryolu yatırımlarını anlatırken hava yolunu da unutmadı tabii ki.

 

Sefer yapılmayan, uçak inmeyen Merkez Havalimanı terminal binasını yenilediklerini, kapasitesini 1 milyon yolcuya çıkardıklarını söyleyen Uraloğlu, üstüne üstlük Ulaştırma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde de “BALIKESİR'İ LAYIK OLDUĞU YERE GÖKLERE ÇIKARDIK” ara başlığı ile yapılan paylaşımla akıllara durgunluk veriyor.

Bakan Uraloğlu'nun Balıkesir'de konuyla ilgili olarak yaptığı konuşma şöyle:

 “Balıkesir'i layık olduğu yere göklere çıkardık. Hem Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nın hem de Balıkesir Merkez Havalimanı'nın terminal binalarını yeniledik.Koca Seyit Havalimanımızın yolcu kapasitesini 3 milyona, merkez havalimanımızın kapasitesini 1 milyon yolcuya çıkardık.Koca Seyit Havalimanımızın 2003 yılında 3 bin 567 olan yolcu trafiği, 2022 yılında 221 binin üzerine çıktı”

 

Hadi Koca Seyit Havalimanı'nı biraz anlarız da, Merkez Havalimanı'na bugüne kadar bir tane uçak inmemiş hangi yolcudan bahsediyorsunuz?

Havalimanının kapasitesini 1 milyona çıkarsan ne olur, çıkarmasan ne olur!

 

Vakti zamanında vatandaşın cebinden çıkan 76 milyon lirayla inşaa edilen ancak 2020 yılında tamamlanmasına rağmen hiç uçak görmeyen Balıkesir Merkez Havalimanı hakkında o dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılında bir açıklama yaparak, 'gerektiği anda kullanılmak üzere açık tutulmaktadır' diyerek şaşırtmıştı yine bizleri.

Madem burası havalimanı olarak kullanılmayacak, neden yaptırdınız, neden onca parayı sokağa döktünüz?

Türkiye'de bir havaalanının DHMİ tarafından havalimanı olarak tescil edilebilmesi için birden fazla pisti ve uçak yanaşma yeri bulunması, gece uçuşlarına açık, gerekli teknik donanım ve malzemeye sahip, hava trafiği yoğun olması gerekiyor.

Daha ne bekleniliyor?

Balıkesir'in ihtiyacı var hava ulaşımına..Bunu ne zaman göreceksiniz?

Ya da burayı kapatıp başka bir konu için mi kullanacaksınız?

Askeri-sivil havalimanı olarak kullanılan Merkez Havalimanı'na, misafirler uçaktan iniş yaptığında Altıeylül ilçemizin güzel köylerinden biri olan Halalca'nın sokaklarından akan sularla birlikte gidiyor nasıl olsa Balıkesir merkeze doğru!

Ah Balıkesir vah Balıkesir!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bu yazı 186 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans