ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.08.2023

‘‘ZEYTİNLİ’’ ROCK FESTİVALİ ARTIK ÇANAKKALE’DE

Edremit ilçemize bağlı mahallemizin adı Zeytinli…

Adını zeytinlerin çokça olmasından alan mevkii, aslında Kazdağlarının eteklerindedir.

Doğası, manzarası, zeytinleriyle ünlü bir yer olan Zeytinli, adını ayrıca gençlerin önemli noktası olan Zeytinli Rock Festivali ile duyurmuştur.

Tüm illerden hatta yurtdışından gelen gençlerin, üç dört gün deniz kenarında sanatın önemli bir kolu olan müziğe; sayılarıyla, sesleriyle, fikirleriyle ve ayrıca bir başka yönü olan maddi tarafıyla Zeytinli mahallemize, hatta Edremit'e hatta ve hatta Balıkesir'e katkıları yadsınamaz.

İlki 2005 yılında Edremit ilçesi Zeytinli Mahallesi Altınkum sahilinde  düzenlenen Zeytinli Rock Festivali, 4 yıl sürdü. Festivalde çıkan olaylar ve sonrasında organizasyon firmasıyla yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle etkinlik, bir daha Edremit'te yapılmadı.

Tabii, konuyu bir de ayrıntılı olarak anlatayım sizlere…

İki yıl peş peşe 'Rock Tatili' adı altında Foça'da düzenlenen festivale, ardından 3 yıl ara verildi. Rock müzik şarkıcısı Umut Kuzey'in 2014'te devreye girmesiyle festival, yeniden Edremit'te düzenlenmeye başlandı.

Bir sonraki yıl festivalin 3 gün olan süresi 4 güne çıkarılıp, ilk kez 2 sahne birden kuruldu. Sonraki yıllarda 5 gün devam eden Zeytinli Rock Festivali'ne, 2019'da Edremit Kaymakamlığı tarafından önce izin verilmedi ancak yapılan görüşmeler sonrası sorun giderildi.
2020'de ise festival için organizasyon yapıldı, ancak pandemi nedeniyle yapılamadı.
2022 yılında 17-21 Ağustos'ta yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali, Burhaniye ilçesine alındı. Zeytinli Rock Festivali'nin sosyal medya hesaplarından Ocak 2022'de yapılan açıklamada, Burhaniye Belediyesi ile 10 yıllık anlaşma yapıldığı ve biletlerin satışa çıktığı belirtildi.
Orjan ve Denetko sahil siteleri arasındaki belediyeye ait boş arazide yapılması planlanan festival için organizasyon firması tarafından dozerlerle çalışma başlatıldı. Çalışmalar sürerken, festivale Burhaniye Kaymakamlığı tarafından izin verilmedi.

Burhaniye Kaymakamlığı'nca konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, "Milyon Yapım Organizasyon Firması tarafından 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde Burhaniye Ali Çetinkaya Mahallesi Orjan Sahil Sitesi'ne yakın bölgede düzenlenmesi planlanan kamplı Zeytinli Rock Festivali'ne ilişkin başvurusu, daha önceki yıllarda düzenlenen Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan çeşitli olumsuzluklar ile vatandaşlar tarafından yapılan şikayet ve yakınmalardan dolayı Burhaniye Kaymakamlığı tarafından uygun görülmeyerek 05 Ağustos'ta gerek telefonla gerekse yüz yüze defalarca izin verilmeyeceği iletildiği halde süreci ısrarla devam ettiren ilgili firmaya yazılı olarak bildirilmiştir" denildi.
Sonrası?

Gelemedi, getirilemedi, getirilmedi…

Önemli bir festivale adını veren Zeytinli öncülük yaptı ama önemli bir sayıda genç kitlesinin geldiği Balıkesir festivalsiz kaldı.

Ya şimdi?

Umut Kuzey öncülüğünde Milyon Yapım Organizasyon tarafından 7. kez gerçekleşecek Türk rock müziğinin geçit töreni Zeytinli Rock Festivali 31 Ağustos 1,2,3 Eylül tarihlerinde tarihlerinde komşu ilimiz Çanakkale Karnaval Park'da düzenlenecek.

Adını Edremit Zeytinli'den alan Rock Festivaline acaba Çanakkale Ezine Kaymakamlığı engel olacak mı?

 

 


Bu yazı 234 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans