ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.08.2023

EMEKLİLERE 'ZAFER BAYRAMI İKRAMİYESİ' HAYIRLI OLSUN

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

 

      30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin başarıyla sonuçlanmasıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır.

      30 Ağustos Zafer Bayramı, her yıl tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerimizde düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku ile kutlanmaktadır.

      10 gün sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yılı. Kimse unutmasın ki milli bayramları olmayanların dini bayramları da olmaz.

      Bayram ikramiyesi, emekli, emekli yakınları ve malulen emekli olan kişilere; dini bayramlarda hükümet/devlet tarafından verilen paradır.

      Sosyal güvenlik; bireylerin sosyal, toplumsal ve ekonomik hayatlarında karşılaştıkları risklerin, bireylerde neden olduğu tahribatı; maddi ve manevi olarak ortadan kaldırmayı amaçlayan bir sosyal politika uygulamasıdır.

      Emeklilik; bir sosyal güvenlik uygulaması olarak, belirli bir yaş haddinin doldurulmasıyla birlikte iş hayatından ayrılan bireylere, yaşlılık döneminde sunulan yaşlılık aylığı ve temel sağlık yardımlarının yaşandığı dönemdir.

      Mustafa Kemal Atatürk'ün, emeklilere bakışını yansıtan sözünü hatırlayalım... "Bir milletin, yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bu kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur." 

      Samsun, Onur Anıtı ve Mustafa Kemal'in üzerinde bulunduğu şaha kalkmış olan atın hareketi ileri atılma hırsını, meydan okumayı, kahramanlığı yansıtmaktadır.

      Bugün 67'nci veya Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ikinci hükümeti olan şahlanış kabinesinden ‘'emeklilere 'zafer bayramı ikramiyesi' hayırlı olsun‘' kararı çıkar.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 
 
 

Bu yazı 333 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans