ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

06.11.2023

CHP’NİN GELENEKÇİLERİ NEREDEN KOŞUYOR..?

Balıkesir İl Kongresi ve öncesinde örgüt tabanının insiyatifini hiçe sayarak antidemokratik uygulamalara imza atan CHP  il örgütü ve Ahmet Akın Ankara kurultayında uğradıkları hezimeti  sindirememiş olmalılar ki, bugün PM seçiminde de ayak oyunlarını sürdürdüklerine tanık olmaktayız.

AKP/MHP iktidarının ülkeyi getirmiş olduğu son durum ortada iken ve değişim rüzgarlarının estiği Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal demokrat politikalarına gönül bağlamış milyonların acil talepleri için bir ivme olarak gördükleri yenilikçi politikaları görmezden gelerek deyim yerinde ise kapağı meclise atma adına her yolu mübah görerek engin bir kişisel çıkar peşinde koşmanın ne yeri ve ne de zamanı değildi. CHP'nin halkın ve tabanın talepleri doğrultusunda değişmesi gereken politikalar üretmesi gerekirken,Balıkesir İl örgütünde Belli bir konsensüsün bu dönemdeki tavırları oldukça ilginç ve düşündürücüdür. Örneğin dünkü kongrede Balıkesir delegeler özelinde çok ilginç tutumlara ve olaylara  tanık olduk. Seçimin ikinci tura kalması ile birlikte gözler Balıkesir delegelerinin de oy kullandığı 7'nolu sandığa Çevrildi. Diğer 23 sandıkta oyunu 260 artıran Özgür ÖZEL. Balıkesir Delegelerinin kullandığı sandıkta  ancak 24 oy alabilmişti. Kurultay  sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren gelenekçi delegelerin arşivlerden Özgür ÖZEL'in fotoğraflarını alanarak Kılıçdaroğlu'nun Konuşmasında ayakta alıkışladıkları fotoğrafala birleştirip Özgül ÖZEL'İ alkışlıyorlarmış gibi kullanmaları çok ilginçti. Oysa Özgür ÖZEL ‘in “KALKIN AYAĞA ve PARTİYİ  KALDIRIN AYAĞA “sözleri ayakta  Alkışlanırken Ayağa kalkarak alkışlamayan Balıkesir örgütü ve delegelerinin sanki Ayağa kalkmış ve alkışlamışlar gibi bir fotoğrafı paylaşmaları gözlerden kaçmadı.

İl kongresi ve öncesindeki yaşananlara tekrar dönecek olursak CHP ‘nin Yerel Yönetinden Sorumlu Genel Başkan Yrd.  Ahmet AKIN Balıkesir İlinde uzun yıllardır Örgütü Konsolide ederken Önceki İl Başkanı Serkan SARI'nın Milletvekili olma sürecinde örgütün sesi'ni dinlemeyerek bir çok aday içerisinden 2. Sıradan girmesini Sağladı.İl kongresinde divan başkanlığına seçilen Ahmet AKIN  Erden KÖYBAŞI'ndan  yana taraflı tutumu ile değişimden yana olan İlçe örgütlerinin Görmezden gelmişti. Yine Balıkesir kongresinde yaptığı konuşmada Değişim diyenleri azarlayan üslubu ile Serkan SARI da tarafını çok net bir şekilde belli etmişti. Bir Belediye Başkanı hariç diğer bütün belediye başkanlarının Ahmet AKIN ve Serkan SARI ile yaptıkları pazarlıklar sonucu Balıkesir'in Kurultay Delegeleri parti tabanının değişim sesine kulak vermeyenlerden oluşturuldu. Tabanın DEĞİŞİN çağrısı Balıkesir İl Yönetiminin ve kurultay delegelerinin hiç bir şekilde dikkatini çekmediği gibi değişimden  yana olan ilçe Başkanları ile iplerin gerilmesine neden oldu. 

Dileğimiz ve temennimiz odur ki; yeni bir heyecan ve güç birliği içerisinde tabanın istemlerine kulak tıkamayıp teleplerini göz ardı etmeyen kadrolarla Cumhuriyet Halk Partisi umut olmaya devam etsin.

Biz de bu bağlamda CHP'in 38.kurultayını selamlarken Ülke sorunlarını çözümünde oluşanyeni yönetim kadrolarına başarılar diliyoruz.


C.Saffet Yılmaz 





Bu yazı 266 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans