ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10.11.2023

CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

29 Ekim 2023 Pazar günü hava açık, gökyüzü masmaviydi. Sanki bizim yüreklerimizdeki sevinci görmüştü mavi deniz, masmavi gökyüzü de sevindi.

Eşim ve kızımla bayram kutlamak için meydana geldik. İğne atsan yere düşmez derlerdi görenler. Okullar, bir gün önce konulan çelenklerin çevresini doldurmuştu. Giyimlerde görünen renk kırmızı ve beyazdı.

Okulların geçişini görebilmek için eski Biray Otel'in önüne gittik. Halkımız ellerinde bayraklarla yolun iki yanına dizilmişti. Neşeyle, merakla öğrenci çocuklarını bekleyen ana/babalar da çok heyecanlıydı.

Çocuk arabalarında küçük bebeklerle gelenler de küçük çocuklarının biberonla besleyip uyutmak istediler ama bandoların müzik sesleri onları bile neşelendirdi.

Küçük çocukların üzerlerine Atatürk resimli beyaz tişörtler giydirmişler. Ellerine bayrak vermişler. Bir eli ağzında, bir elinde bayrak sallayan bu bebekler, her şeyden güzel göründü gözlerime.

Halkımız, “CUMHURİYET BAYRAMI'NIN” yüzüncü yıla erişmesini coşku, sevinç ve kıvançla yaşadı ve çevresine de yaşattı. Yolumuz atamızın gösterdiği bilim ve akıl yoludur. Yaşayacağımız demokrasi, insan hakları ve özgürlük, laik yönetimdir.

“CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR.” ATATÜRK BÖYLE SÖYLEDİ.

 


Bu yazı 131 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans