ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

09.04.2020

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Korona virüsle mücadelenin en etkin yolunun evde kalmak olduğunu biliyoruz.
Cumhurbaşkanı ve yetkililer de sürekli aynı uyarıyı yapıyor. Evde kalmalıyız; tamam da çalışmak zorunda olanlar ne yapacak?
Bu süreçte çalışmak zorunda olan milyonlarca işçinin, emekçinin, çiftçinin canı ve sağlığı tehlikede.değil mi? İşçiler servislerle işe gidiyor. Toplu taşıma araçları kullanıyor.
Fabrikalarda, tezgâhlarda, bürolarda, yemekhanelerde bir arada bulunuyor. Buradan bir kez daha görüyoruz ki hükümetin gözünde işçinin canı hiçe sayılıyor.
Halbuki korona virüs ırk, dil, din, cinsiyet, milliyet ayrımı yapmıyor. Ama devletimiz ve patronlar virüsle mücadelede sınıf ayrımı yapmaktan geri durmuyor. İşçi sınıfımızın ücretli izin hakkı gasp ediliyor. Milyonlarca işçimizin canı ve sağlığı tehlikedeyken üretime, çalışmaya mecbur bırakılıyor. Oysaki zorunlu ve acil işler dışında tüm işleri durdurmak ve gelirleri devlet güvencesine almak, borçları ertelemek devletin asli görevi olmalıdır.
Korona virüsle mücadelede 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirildi.Bizde gençlerimizi koruma altına aldılar diye sevinirken, yirmi dört saat sonra 18-20 yaş arası çalışanların bu yasaktan muaf oldukları, yani işe gidebilecekleri açıklandı. 20 yaş altında toplan çalışan sayısı 1 milyon 531 bin. Bunların 720 bini 17 yaş ve altı çalışan çocuk işçiler. Geriye 831 bin genç işçi kalıyor. İşte bu 811 bin genç işçiye virüs her an bulaşabilir. Bunun yanında genç
işçiler işe giderek evlerine virüs taşımaya devam edecek. Salgın süreci bir kez daha çok net şekilde gösterdi ki iktidar için işçilerin ve ailelerinin canının hiçbir değeri maalesef yok!
Bu süreçte sadece işçilerimiz değil Cumhurbaşkanlığı kararı ile 144 690 iş yeri kapatıldı ve bu iş yeri sahiplerinin giderleri için hiç bir düzenleme yapılmadı. Burada çalışan yüz binlerce insan işsiz, aşsız kaldı.
Sosyal devlet olarak acil eylem planları devreye sokulmalı ve iş yeri kapanan esnafımız için destek paketleri açıklanmalıdır. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatmalıyız. Sınıf ayrımı yapmadım tüm halkımızı kucaklamalı ve gereken dayanışmayı göstermeliyiz.


Bu yazı 425 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans