ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

03.12.2019

O BİR “YILDIZ”DI

.

Türk tiyatrosunun ve sinemasının efsane sanatçılarından Yıldız Kenter’i de kaybettik.

18 Ekim 1976 tarihiydi. O dönemde MİLLİYET Gazetesi’nin çıkardığı, ülke düzeyinde tiraj rekoru kıran gençlik dergisi HEY’in açtığı sunucu yarışmasının finali, İstanbul Harbiye’deki Kenterler Tiyatrosu’nda yapılmıştı. Yarışmadaki beş sunucu adayından biriydim. O gün, sahnede bizi değerlendiren dev jüri arasında Yıldız Kenter de vardı. O gün kendisiyle tanışma onuruna erişmiştim.

Daha sonraki yıllarda, Yıldız Kenter’i, sahnede de izleme olanağı buldum. Bunlardan biri de, 1987 yılında ilk kez gerçekleştirilen “1. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali”ydi. Kenterler Tiyatrosu, o gün, Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu’nda, “Sevgili Yelena Sergeyevna” isimli oyunu sahneye koymuştu. Müthiş bir oyunculuk sahneleyen Kenter’le oyunun sonunda kısa bir röportaj da yapmıştık. Yıldız Kenter, dört kişilik bu oyunu yönettiği gibi ömrünü öğrencilerine ve onların eğitimine adamış öğretmen Yelena Sergeyevna’yı canlandırıyordu. Aslı Öyken Taylan, Bora Seçkin, Hakan Gerçek ve Ziya Kürküt’ün de rol aldığı Ludmilla Razumov’un yazdığı oyunda, idealist öğretmen Yelena Sergeyevna’da Yıldız Kenter, adeta devleşiyordu. Eğitim sürecinin sıradan aşamalarından olması gereken sınavların, pek çok ülkede kişinin yarınlarının, o yarınları yaşayamayacak olanların iki dudağının arasına sıkışıverdiğini vurgulayan oyunda, bu yüzden köşeye sıkışmış dört öğrencinin bu konudaki girişimleri ve öğretmenleriyle diyalogları sahneleniyordu.

Yıldız Kenter, sanat dünyamızdan kayıp geçti. Ama iz bırakıp, Türk tiyatrosu ve sinemasına bir marka olarak damgasını vurarak…

Işıklar içinde yatsın…

 

 


Bu yazı 406 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans