ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

04.01.2024

ZAMMIN SONU SELAMET

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

 

      ‘Sabrın sonu selamet' sözü; karşılaştığı güçlükleri sabırla yenmeye çalışan kimse, sonunda esenliğe çıkar ve başarıya ulaşır, anlamında kullanılmakta.

      2023'ün son günlerinde ve 2024'ün ilk günlerinde yapılan yenilenmiş zam oranları sonrasında ‘'uygulanan programın gerçekçi ve tutarlı hedefleri sayesinde öngörülebilirlik arttı. 2023 yılsonu gerçekleşmeleri program ile uyumlu seyrediyor ve revize hedefler tutturuluyor. Aylık enflasyonda devam eden düşüş ile yılsonu enflasyon yüzde 64,8 gerçekleşti. Çekirdek göstergeler 2024 hedefi ile uyumlu seyrine devam ediyor. Büyüme ve cari açığın hedefler ile uyumlu olacağı öngörülüyor. 2023 yılı bütçe açığı ise hedefin oldukça altında gerçekleşecek. 2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere program hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edilecek'' açıklamasının özeti  ‘zammın sonu selamet' olacaktıra çıkıyor.

      Sabrın ve zammın gideceği istikamet ‘sen sağ ben selamet' yoluna çıkar.

      ‘Sen sağ ben selamet' iyi veya kötü bir sonuçla biten bir iş karşısında, artık yapacak bir şey kalmadığını anlatan bir sözdür.

      Zam ve sabır ikilisinden iyi veya kötü neler çıkacak? Göreceğiz!

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.    

 
 
 

Bu yazı 62 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans