ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

22.02.2024

HAVADA KALMAK

YazıYorum (Mete Kozdağ)  

 

 

      Hava Hakimiyeti; İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Albay Harry A. Sachaklian tarafından geliştirilen bir teori olmakla beraber hava gücünün, kara ve deniz gücünden üstün, bu ikiliyi kuşatan ve etkisi altına alan bir kuvvet olduğu esasına dayanır.

      Teorinin temel felsefesini ‘‘Havaya hükmeden bir millet, tüm dünyaya hükmeder. Bu sebeple havacılıkta üstün olmak gerekir'' düşüncesi oluşturur.

      Hava savaşı, askeri saldırıların hava kuvvetleri ve/veya diğer kuvvetlere ait hava silahları kullanılarak gerçekleşen savaş türüdür.

      Havada kalmak sayesinde, güvenlik alanları ve engelleri, ortadan kaldırılıyor.

      Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden KAAN, ilk uçuşunu yaptı.

      KAAN'ın Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan diğer savaş uçakları, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilir şekilde görev yapması, üretilecek uçakların 2070'lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması ve havada kalmak öngörülmekte.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 


Bu yazı 119 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans