YazıYorum (Mete Kozdağ)
Biri bitiyor, diğeri başlıyor veya biri bitmeden diğeri başlıyor.
Belli konularda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik haftaları, o kadar çoğaldı ki boş gün kalmıyor. O farkındalıktan, bu farkındalığa ..., bu etkinlikten şu etkinliğe ...
Umarım işe yarıyordur bu haftalar.
Ağaç yaşken eğilir atasözünden hareketle, hedef kitle olarak seçilmesi gereken çocuklar ve gençler üzerinde, başarılı oluyor kanaatindeyim.
Geriye kalanlar da kamu spotlarıyla, bilgilendirilmeye ve aydınlatılmaya çalışılıyor.
1980 sonrasında ki tek kanallı televizyon yıllarında, haber öncesi 3-5 dakikalık, eğitici kamu spotlarını, hatırlıyoruzdur; Ö
Garanti Bankası'nın sucu çocuğu, vb.
Günümüzde de etki yaratan kamu spotları yayınlanmaya devam ediyor ama yayınlanma saatleri, isten
Haber bültenlerinin hemen öncesine ve toplumu ekran başına toplayan yapımların, yayın öncesine konulması gerekiyor. Ayrıca tekrar periyotları, mutlaka arttırılmalı.
Gelelim yazımın ilk satırına.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl Şubat'ın son haftasında kutlanan 26 Şubat - 3 Mart ‘Vergi Haftası' başladı ...
35'inci Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin; çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülecek.
Vergi Haftası kapsamında;
- “GELECEĞİMİZ VERGİLERİMİZLE GÜVENDE” sloganı ile hazırlanan afiş 81 ilimizdeki Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Defterdarlıklarda, kamu kurumlarının “Outdoor TV” ekranlarında asılacak/yansıtılacak.
- Çocuklarda vergi bilincini geliştirmek ve benimsetmek için “VERGİ GELECEĞİMİZİN ANAHTARIDIR” sloganı ile hazırlanan öğrenci afişi okullara asılacak.
- E-posta abonelerimize gönderilen vergi haftası kutlama mesajının yanı sıra vergi farkındalığının artırılması ve mevzuat güncellemelerinin en kısa zamanda etkin bir şekilde iletilmesi amacıyla bilgilendirme mesajları yıl boyunca gönderilmeye devam edilecek.
- Gazete editörlerine ve ekonomi yazarlarına vergi ile ilgili toplum bilincini arttırmaya yönelik bilgilendirme metni gönderilecek.
- Üniversitelerde panel, konferans vb. etkinliklerin gerçekleştirilerek genç girişimciler ve GİB hakkında kurumsal bilgilendirme yapılacak.
- Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanan eğitim videoları yer alacaktır. MEB sosyal medya hesaplarından vergi haftasına yönelik paylaşımlarda bulunulacak.
- Yeni işe başlayan mükelleflerin hak ve ödevleri, genç girişimciler ve “e-Dönüşüm” (Dijital Dönüşüm) konularında mükelleflere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacak.
- Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler vergi dairelerinde oluşturulan heyetler tarafından işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınacak.
- Vergi Haftası süresince oynanan Süper Lig ve TFF 1. Lig futbol müsabakalarında, “GELECEĞİN GARANTİSİ VERGİLERİNİZDİR, VERGİ HAFTASI KUTLU OLSUN” yazılı branda tribüne asılacak.
- Vergi Haftası slider ve afişleri kamu kurumları, meslek odaları, üniversiteler ve diğer kurumların Outdoor TV ekranlarında yayınlanacak.
- Bankaların ATM ekranlarında Vergi Haftası süresince kutlama mesajımız yer alarak görünürlük sağlanacak.
- PTT ile yapılan işbirliği çerçevesinde, vergi haftası süresince PTT tarafından “Vergi Güçtür” sloganlı flam uygulaması yapılacak.
- Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlenecek.
Vergi haftası devam ederken 1-7 Mart günleri arasında; Deprem Haftası, Yeşilay Haftası ve Girişimcilik Haftası, etkinlikleri olacak.
Göreceğiz yapılacakları!
Umarım işe yarıyordur bu haftalar.
Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.