ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

06.03.2024

YABANCI YATIRIMCIDAN ÖZÜR GİBİ DÜZELTME

YazıYorum (Mete Kozdağ)  

 

     

      Borsada işlem gören yerli ve milli bir şirketin hisse değeriyle ilgili yabancı yatırımcıdan özür gibi düzeltme geldi ve bu durumla ilgili uzmanlar; bir yabancı yatırım kuruluşunun ilk kez analist raporunu düzelterek fiyat değiştirdiğine dikkat çekti.

      Konunun tarafları olan OYAK - Bank of America (BofA) ikilisi arasında geçen hafta yaşanan olayda Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) hisselerine ilişkin tavsiye ve önerisini revize ederek hedef fiyatını düşüren Bank of America, yönetiminin açıklamalarından sonra raporunu düzeltmişti.

      04 Mart günü BofA, yeni bir rapor yayınlayarak ilk raporunu değiştirdi. Hedef fiyatı 19 TL'den 47 TL'ye yükselten BofA Securities tavsiyesini ‘nötr' olarak belirledi.

      Rapordaki "Bu rapor, tahmini FAVÖK ve türetilmiş fiyat hedefinin doğru hesaplanmadığı anlamına gelen varsayılan gerçekleşmiş çelik fiyatındaki bir hatayı düzelten 29 Şubat 2024 tarihli önceki raporun yerine geçmektedir" açıklaması, aslında yabancı yatırımcıdan özür gibi düzeltme olmuş.

      Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem “Bank of America'nın Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) hissesine ilişkin tavsiyesini ve önerisini düzeltmesini memnuniyetle karşıladık. Bu olaydaki hassasiyetimizi, BofA'nın da ciddiyetle ele alıp değerlendirerek rapordaki modeli düzeltmesi, yerinde bir karar olmuştur.

      Doğru bir iletişimle, hem raporu hazırlayan kuruma hem de kamuoyuna durumu anlattık ve analist raporundaki yanlış modelin düzeltilmesini sağladık. Yatırımcılarımızın Erdemir'e güvenmesi, Erdemir'in de yatırımcılarını koruması esasına dayalı mekanizma çalıştı, yanlışlık ortadan kalktı” dedi.

      Yatırımcıların doğru bilgilendirilmesi için yabancı yatırımcıdan özür gibi düzeltme, yerinde bir karar oldu.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 

      


Bu yazı 74 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans