ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

18.04.2024

IMF-WB-PEOPLE

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

 

      Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (WB), üye ülkelerdeki halk (people) için, yaşam standartlarını yükseltmek amacındadır.

      Uluslararası Para Fonu, makroekonomik (istihdam, büyüme, enflasyon, kamu dengesi, dış ticaret, ödemeler dengesi) konular, Dünya Bankası da uzun vadeli ekonomik kalkınmanın sağlanması ve halk yoksulluğun azaltılması üzerinde çalışır.

      Uluslararası Para Fonu, borç verdiği ülkelerle iş birliği yani acı reçete şart koşarken desteklediği makroekonomik ve yapısal politika harcamalarına izin verir.

      Dünya Bankası, yatırım-kalkınma projelerine kredi verirken halk için denetleme yapar ve kredi dilimini ondan sonra serbest bırakır.

      Uluslararası Para Fonu + Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen küresel ekonomideki sorunlar ile fırsatların ele alındığı ve 20 Nisan'a kadar sürecek ‘Bahar Toplantıları' dün başladı.

      Uluslararası Para Fonu, küresel ekonominin 2024 yılında yüzde 3,2 oranında büyüyeceğini, bu büyümeye gelişmiş ekonomilerin yüzde 1,7'lik gelişmekte olan ekonomilerin de yüzde 4,2'lik katkı vereceğini öngörüyor.

      Küresel büyümede daha karamsar olan Dünya Bankası da yüksek borçlanma maliyetleri ve jeopolitik gerilimlerin etkisiyle yüzde 2,4'ü işaret ediyor.

      Dünya Bankası, gelişmekte olan üye ülkelerdeki halk için zayıf büyümenin, yükselen enflasyonun ve borçlanmada rekora doğru hızlı gidişin belli olmayan bir süre kadar daha devam edeceğini, çok tehlikeli buluyor.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar. 

 
 
 

Bu yazı 97 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans