ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

02.05.2024

SİYASETİN 02 MAYIS 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

YazıYorum (Mete Kozdağ) 

         

 

      İki vazgeçilmez olan siyasi parti ve demokrasi sayesinde; eşitlik, yaşam, özgürlük, adalet, dürüstlük, iyilik, iş birliği, hoşgörü, duyarlılık, sorumluluk ve benzer değerler, ayakta duruyor.

      Seçmenin oyu için siyaseti ve demokrasiyi inat-popülist ikilisinin çemberine almak, beraberinde hem kutuplaşmayı hem de para harcamayı getirmekte.

       Demokrasi, halkın kendi kendini yönetmesidir ama vatandaş da tek başına kamuyu çok az etkileme gücüne sahiptir. Bu sebeple aradaki boşluğu, siyasi partiler kapatır.

      Siyasi partiler, benzer görüş ve menfaatte olanları bir araya getirir.

      Özgür ve adil seçimlerin gerçekleşmesiyle birlikte parti ya da partiler, hükümet kurma hakkını kazanırlar. Bu durum, bireylerin özgür iradeleri sayesinde gerçekleşir ve dolayısıyla da demokratik sistemle yönetilen ülkelerde hükümetler, meşrutiyet kazanır.

      Demokrasinin iktidarı; başkalarını etkileme suretiyle onlara istediklerini yaptırma, onları denetleme ve kontrol altında bulundurma yeteneğidir.

      Demokrasinin muhalefeti ise bir görüşe ve davranışa karşı olma, uymama, başka türlü düşünme gibi temelde aynı anlamı içeren değişik kelimelerle açıklanırken; karşıt, aksi tarafta olan ve muhalif kelimesiyle de gösterilir.

      Siyasal muhalefet, tamamen siyasal sistemin temel bir parçası, iktidara alternatif olarak, siyasal çatışma yöntemlerinin en gelişmiş, en kurumsallaşmış olanıdır.

      Kısa zaman önce yapılan genel-yerel seçimler gösterdi ki iktidar ve muhalefet için sandıktan “şapkanı önüne koy öyle düşün” sonucu çıktı.

      Bu nedenle siyasetin 02 Mayıs 2024 Perşembe günü, tarih sayfalarında yerini alacaktır.      

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.   

 
 
 

Bu yazı 87 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans