ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

20.05.2024

Mesut Başkan ve Kuvayı Milliye Mahallesi Buluşması

Sizlerin de bildiği üzere yerel yönetim birimleri halka hizmet için kurulmuştur.  Bu birimlerin içerisinde özellikle belediyeler halka yakınlık ve halkla birebir ilişki kurabilmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Seçilen yöneticiler halk ile iç içe olmalıdır ki hem hizmet sunumunda başarılı olabilsinler hem de halka hak ettiği değeri verebilsinler. Ancak seçilen yöneticilerin belediye ile halk arasındaki “iletişim köprüsü” ne derece etkindir?

Seçimler, demokrasinin temel kuralıdır. Halk seçimler aracılığı ile oy kullanır ve iradesini ortaya koyar. 31 Mart Yerel Seçimlerinde de Karesi Belediyesi'nde halkımız iradesini Mesut AKBIYIK' tan yana koydu. Değerli başkanımızı yerel seçimlerde göstermiş olduğu başarıdan dolayı bir kez daha tebrik ederken; kendisine ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. 

Mesut Bey'i göreve geldiği günden beri gerek sosyal medyadan gerekse basın aracılığı ile yakından takip etmekteyiz. Yaptığı güzel çalışmalardan birisi de halkın ihtiyaçlarını yerinde çözümlenebilmesi amacıyla “mahalle buluşmaları” gerçekleştirmesidir.

Kuvayı Milliye Mahallesi buluşması da 16 Mayıs 2024 akşamı Atatürk Evi'nde gerçekleşti.

Buluşmada Mesut başkanın yanı sıra meclis üyeleri, birim müdürleri ve mahalle muhtarımız Hanife GÜNEŞ hanımefendi de hazır bulundu.

Bu buluşmada Mesut başkanı yakinen ilk kez gördüm. Edindiğim izlenime göre Mesut Bey, ekip çalışmasına önem veren,  tarafsızlık ve adalet ilkesini gözeten, birleştirici ve ilkeli bir yönetim anlayışına sahip.

Halk dediğimiz kitle genel olarak dağınıktır. Homojen bir yapıya sahip değildir. Dolayısıyla başkanın bu buluşma vasıtasıyla halkı bir araya getirmesi aynı zamanda halka kulak verip dinlemesi, isteklerini yerinde değerlendirmesi, halkın beklenti ve gereksinimlerini belirleyerek ona göre hizmet politikası belirlemesi ve biz mahalle sakinleri ile birebir iletişim kurması takdir ettiğim diğer yönleri oldu.

Başkan AKBIYIK ilk olarak göreve geldiği günden bu güne kadar yönetimin çalışmaları hakkında bizleri kısaca bilgilendirdi. Daha sonra istek ve beklentilerimizi tek tek dinleyerek değerlendirdi. 

Buluşmaya katılan mahalle sakinlerinin isteklerinden biri de dere boyundaki otların biçilmesi ve ilaçlamanın acilen yapılması yönünde idi.  Ertesi günü gördüğümüz üzere belediyemiz vakit kaybetmeden konu üzerine eğilmiş ve gerekeni yapmış. Mahalle sakini olarak teşekkür ediyorum. 

Yukarıda da belirttiğim üzere yerel yönetimler ve halk arasındaki iletişimin sağlam ve güvenilir olmasının sebeplerinden biri “iletişim köprüsünün”  etkin bir şekilde kurulmasıdır. Ben Mesut başkanımızın hizmet sürecinde köprünün iki tarafı arasında bu iletişimi sağlam ve doğru bir şekilde kurabileceğine canı gönülden inandım.   

Bizler torunlarımıza miras bırakabileceğimiz bir kent/mahalle kurmak ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamak ile mesulüz. Dolayısıyla bu buluşmalara mahalle sakinlerimizin daha etkin bir şekilde katılım sağlamalarını temenni ediyorum.

Son söz; 19 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu duruşunu yansıtan yegâne gündür. Adını çok sevdiğim mahallem, “Kuvayı Milliye Mahallesi'nin” bir sakini olarak bu büyük günü kutlarken Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ü ve milli mücadelemizin kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnetle ve saygıyla anıyorum. 


Bu yazı 218 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans