ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

22.06.2024

“Görkemli Hatıralar”ı Erdek’e getirin!

“Halk TV”nin yıllardır klasikleşen bir programı var: “Görkemli Hatıralar”…

Serhan Asker'in yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği bu program, yurdun her yerinden, cumartesi ve pazar günleri canlı olarak yayınlanıyor.

İçinde bulunduğumuz yaz aylarında, Kurban Bayramı'nda da çeşitli turizm bölgelerinden yayınlandı.

Bu bölgelerin tamamı Erdek'te turizmin başlamasından çok sonra turizme kucak açtılar. Çünkü Erdek, ülkemizde turizmi başlatan ilk ilçe. Ülkemizde ilk turizm belgeli otel de Erdek'te: “Gül Plaj Oteli”

Gül Plaj Oteli, ülkemizde ilk kez, 1960 yılında, Turizm Bakanlığı'ndan “2 yıldızlı turizm belgesi” almıştı. Erdek, o yıllarda yalnız iç turizmde parlayan bir yıldız olarak kalmamış, dış turizme de kucak açmıştı. Erdek'e, önce Alman, İngiliz ve Fransız, ardından da Yugoslav turistler yoğun şekilde geliyordu. Yine çok sayıda sanatçımız da yaz tatillerinde Erdek'e tercih ediyorlardı. “Sanat Güneşi”miz Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Türkan Şoray, Göksel Arsoy, Leyla Sayar, Emel Sayın, Nigar Uluerer, Orhan Boran, yazar Kerime Nadir, bestekâr Avni Anıl, oyuncu Leman Çidamlı, Taner Şener…

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'a çağrımdır. 

İçinde bulunduğumuz yaz sezonunda, “Görkemli Hatıralar” programının yapımcısı Serhan Asker ile hemen temasa geçerek kendisini Erdek'e davet edin ve bu programın Erdek'ten yayınlanmasını sağlayın. Serhan Asker'i, “Ülkemizde turizm ilk kez Erdek'ten başlamıştı” gerçeği doğrultusunda ikna edin. “Erdek, ‘Görkemli Hatıralar'ı bekliyor” deyin.

Evet, Erdek “Görkemli Hatıralar”ı bekliyor. Bu davet de Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'a düşüyor. 

Haydi, Burhan Başkan!


Bu yazı 126 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans