ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

02.07.2024

KAPALIYIZ AMA AÇARIZ

YazıYorum (Mete Kozdağ)

 

      Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu İşletmecileri; olmayan bir sorunu, Ağustos 2022'de ortaya attılar ve ‘'Ekim 2022'ye kadar çözer ve uygulamaya başlarız'' demelerine rağmen olmayan bir sorunu, önce 01 Ocak 2023'e, sonra 01 Temmuz 2023'e ve daha sonra da 01 Temmuz 2024'e ertelemişlerdi.

      Ticaret Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklama;

      "Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır.

      Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır.

      Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır." şeklindeydi.

       Haftanın bir gününün kapalı olmasıyla; çalışanların dinlenmesi, sosyalleşmesi ve bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmış.

      Bazı Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu İşletmecileri; olmayan sorunu, sorun yaparken;

      - 2 ve daha fazla kişinin çalıştığı berber, kuaför ve güzellik salonları, yukarıda yazılı amaç için zaten çalışanları için tatil günü belirliyordu.

      - Tek kişi yani hem patron hem çalışan olanlar da kendi durumlarına göre hareket ediyordu.

      Gelelim, kapalı günlerde ne olacağına...

      Gelin başı, nişan başı, damat traşı, makyaj, epilasyon ve diğer ihtiyaçlar için randevu olması durumunda, davetiye ile birlikte ilgili odadan izin alınacak, aksi takdirde kapalı olması gerektiği halde açık olduğu tespit edilen iş yerine; yetkili kurumlar tarafından izinsiz açık olduğu dair tutanak tutulup cezai işlem yapılacak.

      Kritik belge davetiye olduğuna göre ‘kapalıyız ama bilgisayar çıktısı davetiye ile açarız' çözümüne başvuranlar olacaktır. Çünkü her gün açık olmak ve çalışmak isteyen ama bu işletmeleri yok sayan yerel odalar var.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.     


Bu yazı 47 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans