ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

07.06.2020

BALIKESİRSPORUMUZ

Balıkesir'in simgelerinden biridir Balıkesirspor…
5K'sı kadar adından söz ettirmektedir Kendinden,sporundan,sporcularından…Güzelliklerle,övgülerle..
Biraz geçmişe dönüp, 24 Nisan 2001 yılında rahmetli babam Ekrem Balıbek'in köşesinde kaleme aldığı “Balıkesirspor” başlıklı yazısından bir bölüm paylaşmak istiyorum sizlerle…
“1966'dan başlayalım söze…
Rahmetli Orhan Şeref Apak'ı Balıkesirliler,Kervansaray'ın önünde karşılamışlardı, bir yıl önce..Bandırma'da bir kulüp kurulmuş,ikinci lige alınmıştı. İl merkezi Balıkesir ise yaya kalmış gibiydi.
Orhan Şeref Apak için dana kesti Balıkesirliler…kanını alnına sürdüler..İlle de Balıkesir'in bir profesyonel takımı olsun istediler..
Beklenenler oldu.. Balıkesirspor. 1967'de ligde bir fırtına gibi esti.
Malatya'dan Trabzon'a, Sivas'tan Tarsus'a, İzmir'den Adana'ya ,Kayseri'den Ankara'ya,İstanbul'dan Kocaeli'ne,Adapazarı'na,Bolu'ya,Zonguldak'a,Giresun'a kadar dizi dizi ilin gözde ekiplerini ipe dizer gibi dizdi,onlara yenilgileri tattırdı…Ve şampiyonluğa oynadı hep…”
Tabii akabinde herkesin bildiği geriye doğru giden bir süreç başladı üçüncü lige kadar düştü. Sonrasında ikinci lig, maçlar derken kendini topladı,çok çalıştı,azmetti ve yine 1. lige çıkarak Balıkesir'in ve Balıkesirlilerin gururu oldu.
Adını bu kez altın harflerle yazdırdı.
Şimdi ve yarınlarda “En Büyük Koltuğun Sahibidir Balıkesirsporumuz…”
Bugün 54 yaşındadır…
Geçtiğimiz günlerde de Balıkesirsporumuzun sahipsiz kalmayacağını düşünerek ve göstererek, TÜİK Meydanında toplanılmış, meşaleler yakılmış, farklı görüşlerden binlerce insanı bir araya getirmenin haklı gururu yaşanmış ve yaşatılmıştır. ONKOLİKLER ve BALKESLİLER anılardan hiç silinmeyecek bir güzellik sergilemişlerdir.
Birlik ve beraberlik gününün artık olması gerektiği düşüncesiyle, her bir Balıkesirli taşın altına elini koyarak vefasını göstermeli, bu güzellik ve başarıları daima yaşatabilecek bir takım olarak yarınlara güzel imzalar bırakılmalıdır.
Bugüne dek adı geçen ve geçmeyen kurucu, efsane,emektar ve tüm gönüllülere bir hemşehri olarak teşekkürlerimizi sunuyorum..
Kadınlarımızın spor camiasının daha çok içinde yer alması ümidimle..
Nice 54 yaşın olsun BALIKESİRSPORUM!!!
KIRMIZIN CEFA
BEYAZIN VEFA
BALKESİM SEN ÇOK YAŞA!!!

Bu yazı 622 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans