MAGNA CARTA VE AMERİKAN İHTİLALİ
1606 yılında İngiltere'den, daha iyi bir hayata kavuşabilmek birçok kimse Yenidünya'ya , ABD'ye göç etti. Orada varlık sahibi oldukça İngiltere'de sahip oldukları özgürlüklere sahip olmak istiyorlardı. Bu talepleri Magna Carta'dan esinleniyordu. Ondaki özgürlük fikirleri ABD'ye ihraç edilmiş oluyordu.
1606'da ilk kez Virginia'da, The Virginia Charter, ilan edildi. Bununla ABD'ye gelmiş olan kolonistlere İngiltere'de sahip oldukları hak ve özgürlükler aynen garanti edilmiş oluyordu. The Virginia Charter, 1609, 1612 ve 1618'de tekrar yayınlandı.
1776'da Amerikan İhtilali başladı. Büyük Britanya Kırallığı'na karşı İngiliz kolonistlerinin yerleştiği 13 Amerikan kolonisinde bağımsızlık savaşı başladı. Kolonistler başlangıçta İngiltere'den sadece biraz fazla otonomi istiyordu. Bu sonradan tam bağımsızlığa dönüştü. 28 Haziran 1776'da, Philadelphia'da, 5 kişilik komite hazırladığı Bağımsız Bildirgesi'ni İkinci Kıtasal Kongre'ye – the Second Continental Congress'e sundu.2 Temmuz'da Lee önergesi kabul edildi. İngiltere'den kopuşun Bağımsızlık Deklarasyonu 4 Temmuz 1776'da ilan edildi. Bu deklarasyonla monarşi ve aristokrasi retediliyor, liberalism ve republicanism felsefesi kabul ediliyordu. Bütün insanların eşit şekilde yaratıldığı ilan ediliyordu. 3 Eylül 1783'de Paris Anlaşmasıyla ABD Mississippi nehrinin doğusuna, Great Lakes'lerin güneyine de hakim oluyor ve Amerikan İhtilali tamamlanıyordu. Bağımsizlık Bildirgesi temellerinde de Magna Carta yatıyordu.
1833'te İngiliz imparatorluğu'nda William Wilberforce'un başlattığı kampanya sonucunda , kölelik ortadan kaldırıldı. Magna Carta'da bununla ilgili bir madde yoktu. Fakat hiç bir özgür kişi, mahkemede yargılanmadan ve jüri kararı olmadan hapsedilemezdi. Magna Carta'nın bu maddesi 1679'ta yasalaşmıştı..
1870'te liberal politikacı William Gladstone çocuklara zorunlu eğitim verilmesi yasasını meclisten geçirdi. Onları çocuk yaşlarında fabrikalarda çalışmaktan kurtardı. Okuma yazma bilirlerse daha iyi işlerde çalışabilecek daha iyi para kazanabileceklerdi. Magna Carta, 4.maddesinde çocuk haklarından söz ediyordu. Şimdi 5 -13 yaşları arasındaki İngiliz çocukları artık okullarda eğitilecekti.
1928'de , çok uzun bir uğraştan sonra kadınlar seçme hakkını kazandı. 700 yıl önce 8.maddesiyle, Magna Carta, kadına serbest karar verme hakkı veriyordu.
1948'te Amerikan Başkanı Franklin Roosvelt'in eşi Eleanor Roosevelt yeni bir kampanya başlattı. ‘'Bütün insanlık için International Magna Carta'' isimli bu hareketle ‘'Beynelminel İnsan Hakları'' devreye girdi. Bütün insanlık, korkudan uzak, özgürce düşünecek ve konuşacaktı. 48 oyla kabul edilen bu deklarasyona 8 üye katılmadı. Bunlar Güney Afrika, Suudi Arabistan ve SSCB'deki ülkelerdi
1965'te Martin Luther King siyahlara karşı olan ayrımcılığı kaldırmak için sivil haklar hareketini başlattı. Bu hareket MagnaCarta'nın 39 maddesinden esinleniyordu. Sonunda, Marten Luther (15.1.1929 - 4.4.1968) öldürülmesine rağmen başlattığı hareket başarılı oldu.
2015 yılında, Kıraliçe Elizabeth II, Runnymede'de Magna Carta'nın anısına, 800.nci yıl anma komitesi başkanı Sir Robert Worcester's birlikte, yapılan törenlere katıldı. Onun konuşması bütün dünyada Magna Carta'yı ve daha geniş özgürlükleri ve kişisel hakları içeren ruhu içeriyordu.