ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.06.2020

MENEMENİN YUMURTASI BALKESDEN GELDİ

Futbola verilen, zorunlu virüs arası bitmişti ve Balıkesirspor, gelecek sezona hazırlık için düşündüğü, altı maçlık periyoda başlamıştı.
28 hafta sonrasında düşme hattıyla 11, play-off hattıyla 8 puanlık fark vardı.
Kulüp yönetimi ve Teknik Heyet; kalan haftaları gelecek sezona hazırlık olarak değerlendirse de matematiksel olarak düşme tehlikemiz ve play-off, oynama şansımız vardı.
29. haftada evimizde Menemenspor'la karşılaştık.
Menemenspor'un TFF1.lig'de ilk sezonuydu ve futbol şansı yanında olan bir takımdı.
Futbol oynamadan puan ve puanlar kazandığı ilginç maçları oldu.
Futbol şansıyla 16. haftaya 2. sırada giren Menemenspor, sonraki haftalarda gerilemeye başlamıştı ve maç öncesinde Balıkesirspor'un bir sıra altında yani 12'nciydi.
Her kulübün yaşadığı mali zorlukların, kapısını yeni çalmaya başladığı
Menemenspor'a virüs arası iyi gelmemişti. Ali Özgün, ayrılmış, Hüseyin Çolak'ın sözleşmesi feshedilmişti. Avrupaya transferine izin verilmeyen Kaleci Selmani,
huzursuzdu. Bu arada futbolcuların yüzde 30 indirimi kabul etmesi, yönetimi şimdilik rahatlatmıştı.
35 puanla 12. sırada bulunan rakibimiz, bizden mutlak 3 puanı almayı ve play- off şansını zorlamayı hedefliyordu.
Ligin ilk haftalarından itibaren deplasmanda gösterdiği başarılı grafikle dikkat çeken Menemenspor, deplasmanda oynadığı son 6 maçta galibiyet yüzü göremezken, ev sahibi Balıkesirspor'da sahasında oynadığı son 8 maçtan 3 puanla çıkaramamıştı. Menemenspor 6, Balıkesirspor ise son 5 lig maçında galip gelememişti. Menemenspor'un son 6 haftada 3, Balıkesirspor'un da son 5 haftada,beraberliği vardı.
Menemenspor, savunmadan oyun kuruyor ve her iki kanada attığı uzun toplarla etkili oluyordu. Rakip ceza sahasına yapılan ortaları isabetliydi. Duran toplarda, geriden gelen uzun oyuncularıyla goller buluyordu.
Rakibimiz, baskıyı iyi uyguluyordu. Son haftalarda daha çok kısa pas ve ara toplarıyla tehlikeli olmuştu.
Topu rakibe vererek oynuyor ve 2. bölgede fazla kalmadan savunmaya dönüyordu.
Ceza sahasında birbirlerine yakın durması en zayıf tarafıydı. Şutlara karşı açık veriyor ama Kaleci Selmani gole izin vermiyordu.
Son maçında kendi sahasında İstanbulspor'la 2-2 berabere kalmıştı.
Menemenspor, savunma gerisine attığı toplarla, İstanbulspor da ceza sahası içindeki oyunla, goller bulmuştu. Önceki haftalara göre iyi ders çıkartmış olarak, fizik ve aklı kullanan iki takım vardı sahada.
Sırada, maçın hikayesi var ...

Menemenspor'da Tayfun Aydoğan, cezalıydı. Tayfun'un yerinde, Sikiru Olatunbosun vardı. Ayrılan Ali Özgün ve sözleşmesi feshedilen Hüseyin Çolak'ın yerinde, santrafor olarak Samed Ali Kaya, forma giymişti. Ayrıca 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Yusuf Talum da ilk defa 11'de sahaya çıktı.
Yusuf Şimşek hoca da, yeni sezonda Trabzonspor'a imza atan ve cezalı durumda olan Rahmi Anıl Başaran yerine Anıl Taşdemir'le başladı. Foxi-Otoo-Malle üçlüsü, değişmeli ve son adam olarak, oynayacaktı. Atilla, kaleydi. Vukovic, kadroda yoktu.
Menemenspor 4-1-4-1'le ve savunmasından kanatlara, uzun attığı toplarla başladı. Karşısında oyunu geride kabul eden Balıkesirspor olunca da yerden ve derine attığı toplarla savunma dengemizi bozmaya çalıştı. Ayrıca boş ve yalancı koşularla pozisyon yarattı. Topa ilk hamleyi yapan ve ortada kalanları alan Menemenspor, baskı görmeyince ilk 20 dakikalık sürede, oyun üstünlüğünü kabul ettirdi.
Balıkesirspor, oyunu ileri taşıyıp ayağa isabetli oynayınca, 20-30 arasında pozisyonlara girdi ve 4 korner kullandı. Foxi-Otoo-Malle-Anıl dörtlüsü, çıkılan ataklarda kararsız ve geç kaldı.
İlk yarıda kalan dakikalarda 4-2-4 ve 3-4-3‘le baskıya başlayan Menemenspor'un direkte patlayan topu, sonrasında Balıkesirspor'un da Foxi'yle kaçırdığı bir pozisyon vardı.
İkinci yarıya hızlı ve istekli başlayan Balıkesirspor, bu oyununu 5 dakika sürdürebildi. Kaleci Atilla'nın uzun attığı toplarla etkili olmaya çalıştık ama rakip, ilk
yarıda olduğu gibi hava toplarını vermedi.
Foxi ve Anıl'ın yorgunluk nedeniyle oyundan düşmesine Yusuf hoca geç tepki verdi ve bunu faturasını yediğimiz golle ödedik, 0-1. Şanssız bir gol yediysek de Menemenspor bu golü hak etmişti.
Golden sonra yapılan değişikliklerle rakip alanda kalmamıza rağmen organize olamadık ve pozisyona giremedik.
Karşılaşma boyunca boş alan yaratan, görerek oynayan ve oyun üstünlüğünü bırakmayan Menemenspor'da; Taşkın-Ali Keten-Harun-Sikiru Olatunbosun dörtlüsü, çok etkiliydi.
Sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı da Menemenspor, aynı skorla 1-0 kazanmıştı.
Bu müsabakada da değişiklik olmadı ve menemenin yumurtası, Balkesden geldi ...!
Karşılaşmanın Hakemi Kadir Sağlam; rakip takımdan Harun'a, sert oyunu ve Mustafa'ya da her pozisyona itiraz etmesi ayrıca çok konuşması nedeniyle kart göstermeliydi. Bizden Berat'a gösterdiği kart yanlıştı, o pozisyonda ilk faulü, Harun yapmıştı.
Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.
Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

Bu yazı 461 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans