ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

03.12.2019

SENİ SEVİYORUZ FETTAH AĞABEY

.

Ona ben “Yeşil Dede” diyorum.

Yeşillikler arasında olmak bir insana bu kadar mı güzel yakışır.

İsmi Fettah Kara.

TEKEL kurumu emeklisi ve Bandırma’nın yetiştirdiği eski amatör futbolculardan, kaleci. Bir dönemler Galatasaray’ın da ısrarla istediği, ancak babasının izin vermemesi üzerine gidemediği Bandırma 17 Eylül Kulübü’nün eski kalecisi.

Yaşı, 76.

7 yıldan beri Bandırma’nın yeşil kuşağının artması adına çaba harcıyor. Anıtkabir’den getirdiği tohumlardan ürettiği 24 bin fidanı hiçbir karşılık beklemeksizin, okullara, kurumlara, isteyen herkese ücretsiz veriyor. Birçoğunu da kendisi, elleriyle dikiyor. Mezarlıklarda, okullarda, köylerde, kurumlarda diktiği sayısız fidan, görkemli ağaçlara dönüşmüş durumda. Yalnız Bandırma değil, çevre ilçelerden gelen vatandaşlar da Fettah Kara’dan fidan alıyor. Başta servi olmak üzere yaprak dökmeyen ve sürekli yeşil kalan her çeşitten ürettiği 24 bin fidandan 6 bini daha var, bahçesinde, Bandırma için ekilmeyi bekleyen.

Doğayı, çevreyi öylesine seviyor ki, maaşının dörtte birini, bu uğurda harcarken, hiç yakınmıyor.

“Bandırmayı çok seviyorum. Dikilen her fidan bana inanılmaz bir mutluluk veriyor. Hele hele bu fidanları kendi ellerimle diktiğimde mutluluğum bir kat daha artıyor” diyor.

Mart ayına kadar fidan dikilebileceğine işaret eden Fettah Kara, “Fidanı dikmek yetmez. Ona mutlaka bakım gerekir” uyarısında da bulunuyor.

Hangi amaçla olursa olsun, kesilen her ağaç yüreğini yakıyor, Fettah Kara’nın.

Doğa aşığı Kara, yüreğindeki Bandırma sevgisiyle kentimizi en önemli ihtiyaçlarından yeşille buluşturmayı maddi-manevi büyük bir özveriyle gerçekleştirirken, “Doğayı sevelim. Doğa olmazsa yaşama sevincimiz de kalmaz” diyor.

Biz de seni seviyoruz, Fettah ağabey.

 

 


Bu yazı 386 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans