ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

28.08.2020

Yok sayılan, kutlanması yasaklanan; 30 Ağustos, Milli Bayramlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ilin valiliğine 19.08.2020 tarihli yazıyla,
30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. yıl dönümü münasebetiyle il/ilçelerimizde yapılacak kutlamaların içinde bulunduğumuz ‘pandemi göz önüne alınarak':
…maske kullanım ve mesafe kuralına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde gerçekleştirilmesi.
…valiliklerce resepsiyon düzenlenmemesi.
…Şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla maske kullanımı, mesafe kuralına uygun ve kısa süreli icra edilmesi.
30 Ağustos Zafer Bayramını yasaklayan yazı gönderildi. Yazı gayet açık ve net; kutlanması gereken böyle bir bayram yoktur diyemeyen anlayış, pandemi gerekçesi altında coşkuyla kutlamayın, sınırlı katılımla çelenk koyun yeter diyor.
Peki bu pandemi virüsü sadece ‘Milli Bayramlar' da mı ortaya çıkıyor, bulaşıcı hale geliyor.
Bu pandemi denen meret Türkiye'nin dörtbir yanından promosyonlu turlarlar İstanbul'a insanlar taşınırken, Ayasofya'da yüzbinlerce kişiyle namaz kılınırken…
Milyonlarca öğrenciyi sınavlara sokarken…
81 il ve ilçelerde bizatihi Sarayın organizasyonuyla yüzbinlerce kişinin katılımıyla meydan etkinlikleriyle kutlanırken…
Malazgirt Zaferi'nin 949'uncu yıldönümü etkinliklerini yan yana, dip dibe, diz dize maskesiz kutlanırken pandemi aklınıza gelmesin!
Okçular Vakfı Malazgirt Zaferi'nin 949. yıldönümünde her türlü etkinliği yapma hakkına sahip olsun…
Sıra Milli Bayramları kutlamaya gelince, pandemi gerekçesiyle kısıtlama akılınıza gelsin.
Daha önce ilaçlama bahanesiyle ziyarete kapattığınız Anıtkabir, ‘'Büyük zaferin yıl dönümünde açık olacak mı? Yüreği vatan sevgisiyle dolu, yaşadığı toprakları kendisine vatan olarak bırakmak için cephede 22 gün, 22 gece savaşan 30 Ağustos Zaferi'nin Başkomutanı, Ulu Önderi Atatürk'e dua edebilecek mi? İlaçlama, dezenfekte etme bahanesi ile yine yasak mı edeceksiniz?''
Nedir bu Cumhuriyet alerjiniz, Atatürk düşmanlığınız. Her milli bayramlarda çeşitli bahanelerle, olmadık gerekçelerle yok saydığınız veya en düşük ilgiyle kutluyor muş gibi yapıp, kamuoyu hassasiyeti karşısında yok biz cumhuriyete karşı değiliz, yok bizde Atatürk'e saygılıyız açıklamalarınız hiç sahici ve inandırıcı değil. Cumhuriyet ve Atatürk'e olan karşıtlığınızı her fırsatta gösteriyorsunuz!
Keşke Yunan kazansaydı diyen fesli Kadir'i cumhuriyetten, Atatürk'ten çok sevdiğinizi her hareketinizle gösteriyorsunuz!
O yok saymaya çalıştığınız Atatürk'ün önderliğindeki kahramanlar vatanı kurtarmasaydı dini bayramları, 949 yıl önceki Malazgirt zaferini nasıl nerede kutlayacaktınız. Milli bayramlarını kutlamayanlar dini bayramını kutlayacak vatan bulamazlar!
Ey muhalefet, açın gözünüzü! Milli bayramları yasaklamayın, yasaklayamazsınız söylemleriniz işe yaramıyor. Her yıl olduğu gibi milli bayramlar bu yıl yine kısıtlanıyor/yasaklanıyor. Sadece yüksek tonda nutuk atmak yasakçı zihniyeti engellemiyor. O halde başka yollar bulmalısınız!
Ne yaparlarsa yapsınlar aman ses çıkarmayalım, karşı mahalleyi küstürmeyelim anlayışının geldiği gerçekler/tablo ortada. Yaptıkları karşısında direnç görmeyen anlayış milli bayramları kutlanmaz hale getirdi. Milli bayramların yerine tarihten zaferleri ve kendi yol arkadaşları ile yaptıkları 15 Temmuz'u ikame etmeye çalışıyorlar.
Ey Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler, gömlek değişmiş, zihniyet değişmemiş. Demokrasi bizim için bir tramvaydır, istediğimiz durağa gelince ineriz, diyenler tramvaydan ineli çok oldu.
Malazgirt zaferi de, 30 Ağustos zaferi de bizim.
26 Ağustos emperyalizmin, Türk milletini Anadolu'dan atmak, tarihten silmek isteyenlere karşı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğin savaşın adıdır. ‘'Geldikleri gibi gidecekler'' diyen Türk milleti ordularının Başkomutanının ‘'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri'' emriyle başlayıp, 30 Ağustos Büyük taarruz zaferinin adıdır.
Milletin gönlünden, kalbinden söküp atmak değil pandemi hangi gerekçeyle olursa olsun mümkün değildir.
Bugüne kadar milli bayramlar halktan kopuk ‘Devletin' kutladığı bayramlardır diyenler halkın sahiplenmesine, coşkuyla kutlamasına yasak getirme çabasını gizlemiyorlar.
Kutluyoruz... sonsuza dek kutlayacağız.

Bu yazı 459 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans