ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

14.09.2020

Kimmiş bu; Halk bizden merkez-sol parti olmamızı istiyor diyen CHP ileri geleni?

Geçtiğimiz günlerde Muharrem İnce'yi desteklediği bilinen Nagehan Alçı ‘kendisini üzmek istemem ama' diyerek köşesinde ‘'Muharrem İnce hareketi ölü doğdu'' başlıklı bir yazı yazdı.
Yazısında Sivas'taki toplantının başarısızlığından yola çıkarak hareket ölü doğdu teşhisini koyuyor. Konumuz Muharrem İnce'nin Memleket Hareketinin ölü veya canlı olması değil. Esas yazıda isim verilmeden CHP ileri geleni diye-adına aktarılan sözler.
Bakın, şu CHP  ‘çok' ileri geleni ne demiş!
‘'İnce'nin ulusalcı ve sözde Kemalist bu çıkışına hiç talep yoktu görüyorsunuz değil mi? Miting alanı bomboş. Ulusalcılık ve sözde Kemalizm bu toplumda artık marjinal uçlarda. Bizden gerçek bir merkez-sol parti olmamızı istiyor halk. Ayrıca 24 Haziran 2018 sürecinde oy kaybetmemek için Kemalizmi hiç hatırlamayan ve seçim gecesi de ortadan neden kaybolduğunu hala açıklayamayan İnce'nin şimdi Kemalizmi yeniden anımsaması da halkımıza samimi gelmedi.''
Kimmiş acaba durumdan vazife çıkararak bir taraftan Muharrem İnce'yi eleştirme, küçültme, yok sayacağım diye ‘Ulusalcılığı ve Kemalizmi' küçümseyen, bu değerlerin toplumda karşılığı olmadığı iddiasıyla, sosyolojik halk tahlili yaparak halkın ne istediğini şıp diye anlayan! ileri gelen CHP'li.
Halkın ne istediğini şıp diye anlayan iler gelen CHP'li bir taraftan da Muharrem İnce'yi seçim gecesi kaybolmakla suçlamayı sürdürüyor. Bu kadar anlama kabiliyeti yüksek CHP ileri geleni madem öyle Muharrem İnce'nin halkta karşılığı olmadığını anlamadın mı niye, cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine karşı çıkmadın.
Madem halkın ne istediğini anlayacak kadar üst düzey yönetici vasıflarına haizsiniz, halkın istediğini bu kadar iyi anladınız ‘Ulusalcılık ve Kemalizmden' vazgeçtiniz merkez-sol parti oldunuz niye hala halk siyasetinize güven duymuyor oylar bir türlü yüzde 25'in üzerine çıkmıyor.
Niye hala bunca olumsuzluklara rağmen halk merkez-sol siyasetinizi umut olarak, seçenek olarak görmüyor, 18 yıllık yıpranmışlığına, yorgunluğuna rağmen AKP'den vazgeçmiyor!
Yoksa siz halkı anladınız da, halk mı sizi anlamadı!
Ey CHP ileri geleni, madem halkın ne istediğini anladınız ulusalcı anlayıştan, Kemalizmden, CHP mirasından vazgeçerek halkın istediği merkez-sol siyasetinize rağmen neden hala iktidar olabilmek için ‘dostlar' arayışındasınız?
Sn CHP ileri geleni tamda sizlerin CHP mirasını yük gören, utangaç Atatürkçülüğünüz ve ne yapacağını bilmez tavırlarınızdır halka güven vermeyen,ne söylerseniz söyleyin, hangi politikayı üretirseniz üretin halkın merkez-sol siyasetinize güvenmemsi bundandır.
CHP MİRASINI YÜK SAYAN, UTANGAÇ ATATÜRKÇÜLÜKLE Mİ HALKIN GÜVENİ KAZANILACAK?
Bakın Sn CHP ileri geleni! Bu ülkenin kurucu partisi olmakla övünen, arkasında (birilerine göre eleştirilse de) şanlı geçmişi olan sizlerin tabiriyle (bize göre doğru değil) ulu çınar CHP'nin kuruluş yıldönümünü coşkuyla niye kutlayamadınız. Malum gerekçeler altında kurultay yaparken, aynı şartlarda sıradan derneklerin yıldönümü kutlamaları gibi, sınırlı sayıda yönetici kadroyla Anıtkabir ziyaretiyle kuruluş yıldönümünü geçiştirdiniz.
81 ilde düzenlenecek toplantılarla, etkinliklerle, şenliklerle, panellerle; topluma nasıl bir gelecek vizyonuyla yönetileceğine dair umutlar yaratabilirdiniz! Dünyanın o zor şartlarında CHP'nin 97 yılda neler yaptığını anlatabilirdiniz! Tabi önce siz inanıyorsanız!
Halkı anladığını iddia eden siz CHP tarihine değil; yeni yol arkadaşlarınıza, yeni dostlarınıza olan güven duygunuzla iktidar olacağı inancını topluma ilettiniz. Merkez-sol siyaset anlayışınızda halkta karşılık bulmamış olmalı ki; dostlar arayışındasınız!
Oysa karşısında seçenek olmaya çalıştığınız AKP yarattığı yapay tarihini her daim coşkuyla kutluyor. Daha dün ‘sözde' 100 bin üye katılımlı tören yaptı.
Sadece malum CHP ileri geleni değil. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'da 9 Eylül günü (Kuruluş gününe denk gelen Taksim Toplantıları) ‘'Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği'' başlığıyla yaptığı sunumda katılımcıların sorularını yanıtlamış. 1,5 saatlik konuşmasında Atatürk'e atfen üç kez ‘'Gazi Mustafa Kemal'' ismini kullanmış.
1995-1999 TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan'ın Kaftancıoğlu'na ‘'Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi'' sorusuna…
Kaftancıoğlu ‘'Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.''
Daha önce ‘'Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganını ‘'militer'' bulan Kaftancıoğlu'nun bu tercihi şaşırtıcı mı, değil. Doğru mu, asla doğru değil.
Serpil Yılmaz Sözcü gazetesindeki köşesinde etraflıca yazdığı yazısında bu tercih, İslamcıların ve Atatürk'ü ‘'burjuva milliyetçisi'' gören bir kısım sosyalistlerin tercihi olduğuna vurgu yapıyor. Kaftancıoğlu'nun kamuoyunda yükselen tepkiler karşısında Serpil Yılmaz'ı suçlayan basın açıklaması tam bir fecaat; ülkenin daha büyük dertleri varmış, sanal gündemmiş geçin bunları. Atatürk adını kullanmamak bir tercih değil zorunluluktur. Atatürk adını kullanmak bu kadar zül geliyorsa Atatürk'ün kurduğu partide durmanıza gerek yok.

CHP tüzüğünün Madde-1
(1)     Cumhuriyet Halk Partisi; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin ve Kuvayımilliye'nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen ‘'parti tüzüğü'' ile kurulmuştur.
(2)     Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu, ilk Genel Başkanı ve değişmez önderi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'tür.
Uluç Gürkan, Kaftancıoğlu'nun CHP'ye üye bile olmaması gerekir diyor.
CHP tarihini yük olarak görenlerin, utangaç Atatürkçülerin, Atatürk adını kategorize edilmesine karşıyım diyerek kullanmayanların, Kenan Evren'den ayrılmak için Atatürk demiyorum diyenlerin, CHP'ye daha fazla yük olmalarına gerek yok.
 

Bu yazı 456 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans