ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

19.09.2020

TUZLAMANIN MALZEMESİ OLURUZ

Sezonun ilk haftasında, genç Giresunspor karşısına aldığımız 3-1'lik galibiyet, hepimizi sevindirdi.
Skor 3-1 olsa da Giresunspor'un 2 topu direkten dönerken 2 topu da kale yerine, dışarıya gitti.
Kalemizde gol olmayan bu 4 pozisyon sırasında; müsabaka 0-0 ve 1-0, devam ediyordu.
Giresunspor karşısında iyi oynadık ama ‘top yuvarlaktır' sözüne uygun, bir galibiyet aldık.
2'nci hafta müsabakasında, Tuzlaspor'la karşılaşacağız.
3-1'lik galibiyeti unutmuş olarak maça çıkmazsak, tuzlamanın malzemesi oluruz ...
Tuzla, İstanbul ilinin en güneyde bulunan ilçesidir. Türkiye'nin en büyük tersaneler bölgesi, Tuzla İlçesinde bulunmaktadır.
Tuzlaspor, 1954 yılında İstanbul'un Tuzla ilçesinde kuruldu. 2012-2013 sezonunda 3. Lig'e, 2014-2015 sezonunda 2. Lig'e ve 2019-2020 sezonunda da TFF 1.Lig'e yükseldi.
Tuzlaspor'un TFF 1. Lig'de ilk sezonu ve hoşgeldin diyorum.
Tuzlaspor, Teknik Direktör Taner Taşkın'a emanet.
Sıkı durun! Rakibimiz 22 yeni transfer yaptı. Savunmaya; Samuel Yohou, Tarık Tekdal, İsmail Konuk, Ferhat Öztorun, Yasin Güreler, Erdem Özgenç ve kaleciler Haydar Yılmaz, Metin Erol, Philipp Angeler, orta sahaya; Burak Başkaya, Aykut Çeviker, Chidiebere Nwakali, Baran Işık, Okan Dernek, Prince Segbefia, Vedat Bora, hücum hattına, Matej Pucko, Ahmet Yazar, Adama Sarr, Özgür Can Özcan, Onat Kutay Kurt ve Faris Zubanovic, geldi.
Taner hocanın Tuzlaspor'u, geçen hafta Akhisaspor karşısında daha iyi olan taraftı. Golsüz biten karşılaşma için; ‘'Akhisarspor'un bireysel futbol kalitesinin yerinde, yeller esiyor. Dağınık bir görüntü verdi. Çalışmayan saat gibiydi ve iki defa, doğruyu gösterdi. Tuzlaspor, takım olma yolunda çok mesafe almış. Disiplin ve fizik gücü, yüksekti. Keçiörenspor'a benziyor‘' yorumunu yapmıştım.
Tuzlaspor, özellikle ikili mücadelede ve hava toplarında, çok etkili. Kalecileri Haydar ve Metin, güven veriyor. Kolay şut pozisyonu buluyor ve etkili şut atıyor.
Zayıf taraflarından ilki, geniş alandaki futbolunu, savunmada kapatamıyor, ikincisi de defansını ileri çıkartarak oynatıyor ama araya atılan toplarda, savunmaya dönemiyor.
Mesut Dilsöz hoca, Tuzlaspor'a karşı; Giresunspor karşılaşmasının havasında oynarsa ... Balkes olarak, tuzlamanın malzemesi oluruz .
Tuzlamaya malzeme olmamak için; 4-5-1 sisteminde, kontratak futbolu oynamalıyız. İlk yarım saatte savunma yönü ve kesici özelliği kuvvetli olan Ezeh, mutlaka birinci bölgede kullanılmalıdır. Berat, sola ve Oltion Bilalli de ikinci bölgeye geçmeli, Foxi-Otoo-Celal Emir Dede üçlüsü, boşluklardan faydalanmalıdır. Korner yaptırmamaya ve kaleye yakın bölgede, duran top pozisyonu, vermemeye çalışalım.

Serbest vuruşları, paslaşarak yapalım ki rakibin dengesini bozalım. Çokça şut fırsatı bulacağız, kullanalım.
Son olarak, hava toplarına çıkan ve alan kalecimiz olmalı. Tuzlamaya malzeme olmamak için bu çok önemli.
19 Eylül Cumartesi günü (bugün), saat 14.00'da Ankara Ümraniye Belediyesi Şehir Stadyumu'nda oynayacak ve TRT AVAZ'dan naklen yayınlacak müsabakanın hakemi, Antalya Bölgesi'nden Murat Erdoğan. Yardımcıları Furkan Ürün ve Gökhan Barcın. 4. Hakem Onur Bingöl.
Bugün aynı saatte, TRT SPOR'da da Bandırmaspor-Akhisarspor maçı var. İki maçı da aynı anda seyredebileceğiz.
Akhisarspor, gelecek hafta deplasmanda, rakibimiz olacak.
Meteoroloji'den hava tahmini; maç saatinde az bulutlu, sıcaklık 22-23 derece.
Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.
Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

Bu yazı 456 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans