ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

22.09.2020

Gazeteci, çağının tanığıdır

Bugün, çeşitli konulara kısa kısa değineceğim.
İlk konumuz, Marmara Organize Sanayi Bölgesi.
Bu konudaki tereddütlerimi sık sık dile getiriyor, Bandırma yakınlarında kurulması planlanan bu bölgenin, “Dilovası”, Gebze durumuna gelmesinden
endişe duyduğumu vurguluyorum.
Bu konuda merak ettiğim bir nokta da şu:
Bandırma ve yöresine yeni bir organize sanayi bölgesi kuruluyor ama nedense bu bölgenin yönetim kurulu, Bandırmalı işadamlarına, bu bölgeye yatırım yapma konusunda bugüne kadar hiçbir çağrıda bulunmadı. Neden acaba?
Tabii, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği(BANSİAD) ve Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin(MÜSİAD),
Marmara Organize Sanayi Bölgesi konusundaki suskunlukları da sürüyor.
Konuşsalar da düşüncelerini öğrensek!
X X X
Kapıdağ, avuçlarımızın arasından kayıp gidiyor.
RES şirketleri KAPIDAĞ RES(FERNAS Şirketler Grubu) ve BABADAĞ RES(MESA
Şirketler Grubu), Rüzgâr Enerji Santralleri(RES) yapmak için Kapıdağ'ı talan ediyor. Üstelik bu işi, Çevre Etki Değerlendirme Raporu(ÇED) almamak için parça parça yapıyor. Çünkü 20 RES için başvursa, ÇED raporu aranacak. Bu raporu almak da kolay değil. Bu nedenle 3-5 RES için başvuru yapılıp, yasanın arkasından dolaşılıyor. İşte böyle parça parça alınan izinlerle RES sayısı 20'ye yaklaşıyor. Gelecekte kaç tane RES olacağı bilinmiyor.
Bu talana karşın çevrecilerin cılız tepkileri dışında ciddi bir eylem yok.
Kazdağları'ndaki talana gösterilen büyük tepkiyi düşününce, Kapıdağ'ın sahipsizliği yürekleri yakıyor.
X X X
Bandırmaspor'da altyapı sorumlusu olarak 11 yıldan beri görev yapan Faruk
Ahlatlı ile yollar, karşılıklı olarak anlaşarak ayrılmış. Kulüp sitesinden yapılan açıklamada Ahlatlı'ya teşekkür edilmiş. Yerine de Hüseyin Yenikan getirilecekmiş.
Nedeni açıklanmadı ama bence yanlış.
Birincisi, Faruk Ahlatlı, bordo-beyazlı kulübün altyapısını çok iyi bilen bir, deneyim ve güven kazanmış bir futbol adamıydı. Yıllardır hırslı ve istekli bir görünüm içindeydi, her zaman…
İkincisi, eğer Hüseyin Yenikan göreve getirilecekse, “A takım antrenörü olarak çalıştığı Bandırmaspor dahil, hangi takımda başarılı sağladı ki, altyapıda başarıyı yakalayacak?” diye sormak gerekir.

X X X
Gazeteci, yaşadığı çağın tanığıdır. Yazdıkları veya yazmadıklarından sorumludur.
1972 yılından beri gazetecilik yapıyorum. Nice kaymakamlar, belediye başkanları, milletvekilleri geldi, geçti. Bazıları koltuklarını doldurmayı başardı,
bazıları ise iz bile bırakmadan kayboldu, gitti. Bazıları yetenekliydiler, hizmet ürettiler; bazıları ise altyapısız, kültürsüz, birikimsiz, bomboş! Bu bomboş kişiler, görev süreleri bittikten sonra tarihin karanlık sayfaları arasına savrulup gittiler.
Ama gazeteci olarak bizler hep kalıcıydık.
Bundan sonra da çağımızın tanığı olmayı sürdürerek, Bandırma ve yöresinin çıkarları doğrultusunda, hiç kimseden çekinmeden yapıcı eleştiri görevimizi yerine getireceğiz.

Bu yazı 460 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans