ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

13.10.2020

FETÖ’den ders alınmadı şimdi de METÖ’mü?

AKP kadroları FETÖ ile hangi Saiklerle ilişki kurduklarını çeşitli vesilelerle açıklıyorlar. İlişkilerini gizlemediler; evet, askeri vesayet rejimine karşı işbirliği yaptık ama onların ‘terör örgütü' olduğunu bilmiyorduk dediler, böyle olduğuna inanmak isteyen inanabilir!
Bilmiyorlar mıydı, vesayet rejimi dedikleri birlikte yıktıktan, sistemi ele geçirdikten sonra paylaşım-güç kavgası mıydı ülke halkının takdirine!
Geçmişte FETÖ üzerinden devşirilen güç şimdi FETÖ'ye karşı veriyoruz adı altında bir süreç yürütülüyor. Ama şaşırtıcı çok şeyler olmuyor değil bazen; FETÖ ile en küçük bağı olanlar süründürülürken, FETÖ ile her türlü ilişki içinde olanlar devletin en üst makamlarına yükseliyor. Mücadelenin yeterince verilip verilmediği tartışmaları anlaşılmış değil.
Ancak…
Günlerce, sanki bilinmiyor, yanlışlıkla fark edilmeksizin bilinçsizce olmuş gibi ‘aa o da FÖTÖ cüymüş, aa bu da FÖTÖ cüymüş' sanki yönetenlerden habersiz devletin kurumlarına sızılmış da bunların haberi yokmuş gibi, o da sızmış, bu da sızmış hayret nidaları sıkça duyulmaya devam ediliyor.
Oysa bilmeden sızma, habersiz atamalar yapılmış değil tam aksine aynı amaca birlikte çıkıldığı için birlikte kadrolaşmaya karar verilmişti.
Bizde o günlerde yazmıştık; şaşıranlara şaşırıyoruz diye!
Sonra 15 Temmuz darbesi oldu. 15 Temmuz darbesine karşı FETÖ ile mücadele başlatıldı, yasalar çıkarıldı, sistem değiştirildi, KHK'lerle her türlü kadrolaşmanın önü açıldı.
Bazı kesimler FETÖ ile yeterince mücadele edilmediğini dile getirildi. Bununla ilgili her kurumdan FETÖ ile ilgisi olduğu halde atamaların görevlendirmelerin devam ettiği bilgileri her yerden gelmeye devam ediyor.
Her yerlerden gelirde ilimiz Balıkesir'den gelmez mi!?
Haber Balıkesir sağlık camiasından... Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'ın geçmişteki sosyal medya paylaşımları, FETÖ dernek ve kurumları ile olan ilişkileri anlatılıyor. FETÖ ile ilişkisi bağı var mıdır yok mudur bilemeyiz ama hakkında bu kadar iddia olan bir kamu görevlisinin Balıkesir gibi önemli bir ile sağlık müdürü yapılması FETÖ ile mücadele edilmediği iddialarını kuvvetlendirmez mi, bu göreve layık başka doktorumuz yok mu da böyle bir görevlendirme yapılıyor.
Balıkesir sağlık camiasından gelen iddialara göre Dr. Fevzi Yavuzyılmaz 2013 Eylül ayında 5 hekim ile birlikte Somali'ye ‘'Sevgi Eli'' adı verilen proje kapsamında gidenler arasında. FETÖ'nün uluslararası kuruluşu Veskon'a (Vefa Sağlıkçılar Federasyonu) üyesi Karsemed (Karadeniz Sağlık Emekçiler) derneğine hizmet hareketiniz hayırlı olsun diye yazmış. Uluslar arası faaliyet gösteren VESKON'a 160 dernek üye. Bunlardan biri olan Karsemed kimse yok mu derneği adına kurban derileri toplamış. Bu dernek 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılmış. Doğal olarak kamuoyunun kafasında hangi FETÖ'yle mücadele ediliyor; senin FETÖ'cün, benim FETÖ'cüm mü kuşkularına yol açıyor.
Bu iddialar kent yerel basın haberlerinde gündem olsa da; siyaset arkasında duruyor olmalı ki!
Gün geçmiyor ki ülkenin her yerinden bu ve buna benzer örnekler gündeme gelmesin.
FETÖ ile yola çıkılıp sonra şaşkınlık nidaları atanlar FETÖ'nün yaptıklarından ders almadı mı ki; şimdi de gündemden düşmeyen METÖ YAPILANMASI VAR!
METÖ kafiye olarak söylenmiş değil; MENZİL TARİKATI ile ilgili.
Uzun süredir konuşulan, bilinen MENZİL son günlerde GATA Başhekim Yardımcısı Ali İdizer isimli kılıktan kılığa giren; bir gün papyonlu, bir gün şalvarlı, takkeli, külahlı, medeni kanuna itiraz eden, çok eşliliği savunan şahsiyet. Menzil Tarikatının çok etkili olduğu artık herkes tarafından bilinen Sağlık Bakanlığının her kademesinde görevler üstlenmiş kişi.
En uzun Sağlık Bakanlığı yapan Recep Akdağ'a özel kalem müdürlüğü bile yapmış. Her türlü göreve getiren Recep Akdağ bu kişi ile ilgili anormal bir adam diyor.
Ne zaman diyor her kademede görev verirken değil. Pantolon için 2. Mahmud'u… çok eşliliği savunduğu ve birçok sıra dışı söz ve davranışı kamuoyuna yansıyınca.
Geçmişte FETÖ ile ilgili uyarıları dikkate almayan, kulak tıkayan ve yol yürümeye devam edip o yapıyı dini yapı diye savunanlar aynen bugünde Menzil ve diğer tarikatlar ile ilgili eleştirilere aynı şekilde duyarsız kalmaya ve tarikatları dini yapı diye savunmaya devlet içinde örgütlenmesine göz yummaya devam ediyorlar.
Menzil ve tarikatlarla ilgili şaşırıyormuş gibi yapmak için Sağlık Bakanlığı'nın her kademesinde sıra dışı bir doktorun sıra dışı söz ve davranışlarını beklemeye gerek yok, Menzil ile ilgili iddialar uzun zamandan beri gündemde, Saygı Öztürk'ün Menzil ismiyle yazdığı kitap ortada.
Haklı olarak sorulan soru da; FETÖ'den ders alınmadı mı?
Alınmamış olmalı ki; FETÖ'nün izlediği aynı yoldan diğer tarikatlara yol veriliyor. Dün FETÖ ile ‘aynı hedefe birlikte yürüyenler' bugün ‘aynı hedefe başka yol tarikatlarla yürüyorlar.'
DİB raporuna göre ‘'Menzil grubunun bürokraside teşkilatlandığı ve kamuda etkinliğini artırdığı yönünde kamuoyunda bir kanaat dillendirilmeye başlanmıştır. Doğru olması halinde bu tezahürün ülkemizde orta ve uzun vadede sıkıntılara yol açacağı değerlendirilmektedir, (DİB raporu, s.182).
Tarikatlar holding, şeyhler CEO, müritler müşteri olmuşsa; zarar riski de olmazsa, oh...
 

Bu yazı 565 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans