ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.12.2019

HEM ATARIZ HEM YERİZ AMA ...

16’ıncı haftaya geldik ve futbol şehri olan Eskişehir’deyiz. 

       Eskişehirspor-Balıkesirspor karşılaşmasında, hem atarız hem yeriz ama fazla atan, Balkes olmalı. 

      İlk satıra geri döndüm. Eskişehirspor; şehirle, yönetimle, teknik heyetle, mali durumla ve futbolcularla birlikte, kaynayan kazana benziyor. Sezon başından itibaren kazan kaynıyor ama taşmıyor. Çünkü taraftarlar dengeyi sağlıyor. Takımı malzeme yaptırmıyor, aba altından sopa gösteriyor. 

      Rakibimiz 14 puanla, 15’inci sırada olması gerekirken, 9 puanı silinde ve 5 puanla, son sırada bulunuyor. 3’üncü haftayı son sırada tamamlarken, teknik direktörünü değiştirdi ve 5’inci haftadan itibaren Çoşkun Demirbakan hocaya emanet edildi. 

      Burada bir ayrıntı vereceğim. Çoşkun hoca, ilk maçında Menemenspor’u 3-0 yenmiş ve o zamanlar Menemenspor’un başında olan Ramazan Kurşunlu hocamız, istifa etmişti. İki teknik direktör, yeniden karşı karşıya gelecek.  

      Eskişehirspor 12 müsabakada hem gol attı hem de gol yedi. Bunlardan 2 müsabakada berabere kaldı, 6 müsabakada yenildi ve 4 müsabakada galip geldi. Gol atamadığı 3 müsabakayı da kaybetti. 28 golle, kalesinde en çok gol gören takımı olmakla beraber, attığı 21 golle de en çok gol atan 6 takımdan biri. 

      Buna karşılık Balıkesirspor; Attığı 14 ve kalesinde gördüğü 11 golle, en az gol atan ve kalesinde en az gol gören, 4 takımdan biri.  

      Son iki paragrafa baktığımızda yazımın başındaki; Eskişehirspor-Balıkesirspor karşılaşmasında hem atarız hem yeriz ama fazla atan, Balkes olmalı, cümlesini, tekrar yazıyorum. 

      Karşılaşma öncesinde iki takımda da benzer sorunlar var. Sezon bitmeden ayrılan futbolcular, diğer takımların radarında olup kafası karışık oyuncular, ödenmeyen paralar, formda olmasına rağmen oynatılmayan oyuncular, takımını yanlız bırakan şehir dinamikleri, verilmeyen golleri ve penaltıları ... 

      Eskişehirspor’un hedefi son iki maçta 6 puan alarak 11 puanla ilk yarıyı bitirmek. İdeal kadrosunda, eksik yok ama grip enfeksiyonu geçiren Onur Bayramoğlu ve tedavileri süren Kıvanç, Talha ve Buğra son antrenmanlara katılmadı. Sezgin, Muhammet de takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalışmalara devam etti ettiler. 

      Rakibimiz, taraftar desteğini de alarak, karşımıza 12 kişi olarak çıkacak. 4-2-3-1 dizilişinin yanında 2’li veya 3’lü santraforla da üzerimize gelir. Hedefinde, erken gol bulmak var. Geniş alanda oynar, isabetli uzun toplarla kenarlara ve savunmamızın arkasına atacağı toplarla gol bulmaya çalışır. Skor lehine olursa, takım boyunu kısaltarak yapacağı presle, farkı açmak ister.   

      Balıkesirspor’da Glumac cezalı ve Halil İbrahim Çolak, takımdan ayrıldı. Ramazan hoca 4’lü savunmaya döner. 2. bölgede presi seven oyuncu seçimini, doğru yapması lazım. Malle kadroda olur. Otoo-Malle maç içinde yerlerini değiştirerek oynar ve Rahmi Anıl’la yakın durarak, 2’li forvetle gol ararız.  

      İki takımın da penaltı bulabileceği bir müsabaka seyretmeye, hazır olalım.  

      21 Aralık Cumartesi günü saat 16:30'da Eskişehir Yeni Stadyumu’nda oynayacak müsabakanın hakemi, Ankara Bölgesinden Özgüç Türkalp. Yardımcıları Oğuz Kağan Çalışır ve Hasan Hüseyin Tetik. 4. Hakem Erkan Kutlu.    

      Meteoroloji'den hava tahmini; maç saatinde parçalı bulutlu, sıcaklık 5-6 derece 

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.    

 

 

 


Bu yazı 408 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans