ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

03.12.2020

Günlerdir süren ‘’Ordu Katar’a satıldı’’ tartışması Mecliste devam ediyor

Habertürk TV'de Eren Eğilmez'in moderatörlüğünü yaptığı ‘mandacılık' konusunun tartışıldığı programın katılımcıları İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Ertem, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'ye yakınlıkları ile bilinen akademisyen Yaşar Hacı Salihoğlu, araştırmacı Hilmi Taşdemir'di.
Borsa İstanbul'un yüzde 10'nunun Katar'a satılması başta olmak üzere birçok konu tartışıldı. Satış rakamı bilinmeyen Borsa satışı başta olmak üzere AKP sıkıntılı birçok konunun üzerini Ali Mahir Başarır'ın provakatif çıkışı sayesinde örterek-kurtuldu!
Tartışmanın ilgili bölümünde Ali Mahir Başarır ‘ne söylemiş, ne söylemek istemiş' tekrar izlemek istedim (tamda izlerken RTÜK'ten Habertürk TV'ye 5 kez program durdurma cezası verildiği bilgisi geldi, YouTube'tan kaldırıldı) önce ona bakalım sonra AKP ve şürekâsının konu üzerinde ‘mal bulmuş mağribi' gibi nasıl tepindiğine, CHP'nin nasıl dövüldüğüne! CHP'nin de sessizliğine bakalım…
Ali Mahir Başarır ‘'Cumhuriyet tarihinde devletin ordusu Katar'a satılmış, ben değer biçemiyorum, satışın 50 milyon dolar olduğu söyleniyor, ben bunu kabul etmiyorum'' diyor.
Yaşar Hacı Salihoğlu ve Hilmi Taşdemir'den düzeltmesi yönünde itirazlar yükseliyor. Eren Eğilmez ‘canlı yayındayız, düzeltmek ister misiniz' diyor.
Ali Mahir Başarır ‘Tank Palet fabrikası ordunun en önemli parçası değil mi, ben Tank Palet fabrikasının yüzde 49'nun satıldığını söylüyorum. Tank Palet Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı değil mi? Bu ülkenin tankı ordunun bir parçası değil mi? Ordu bizim göz bebeğimiz. Biz ordumuza laf söyletmeyiz, ordumuzu göz bebeğimizi koruduğumuz gibi koruruz'' diyor. Ali Mahir Başarır sayısız kez hangi anlamda, ne söylemek istediğini açıklıyor, maksadı anlaşılıyor, program normal tartışmasında devam ediyor.
Aman Allah'ım deyim yerindeyse yer yerinden oynuyor, kıyamet kopuyor!
Önce partili cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlama tedbirlerini açıkladığı toplantıda ‘'…CHP'lilerin sık sık yaptığı, son olarak bir milletvekilinin pervasızca tekrarladığı Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan bühtan, bu zihniyetin başlı başına bir milli güvenlik meselesi haline dönüşmekte olduğunun işaretidir…. Onların derdi, ordumuzun, artık darbeyle CHP'ye iktidar yolunu açmak yerine, Türkiye'nin sınırlarını koruma ve sınır ötesi harekâtlarını yaparak asli görevini yerine getiriyor olmasıdır…'' diyor.
Sonra sırayla…
AKP Sözcüsü Ömer Çelik ‘'Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ı şiddetle kınıyoruz. ‘Türk Ordusu satılmış' diyen…''
İletişim Başkanı Fahrettin Altun ‘'…Ordumuz birilerinin siyaseti baskılamak için istedikleri zaman göreve çağıracakları bir vesayet odağı değildir…''
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ‘'Geçmişte askeri vesayeti arklarına alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk Ordusu'na dil uzatıyor…''
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ‘'Şahsi ihtiras ve hevesleri için kahraman, fedakâr Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Mehmetçiğe hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkum edilen bu gayr-i milli dili şiddetle kınıyor, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacağını, konunun yakın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.''
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ‘'Ordumuz, milletimizin göz bebeğidir… Milletimizin hiçbir ferdi ordumuza hakaret etmez, ettirmez. Hakaret sözlerinin bir milletvekilinin ağzından çıkmış olması esef vericidir. Kınıyorum'' dedi.
Milletvekilleri, parti yöneticileri, iktidara yakın gazeteciler, TV'ler günlerdir Ali Mahir Başarır üstünden CHP üzerinde tepiniyor! En hafif deyimle CHP dövülüyor!
CHP'den kuvvetli bir itiraz yok, milletvekiline sahip çıkılmıyor.
Ali Mahir Başarır programdan sonrada orduyu, TSK'ni askerimizi kastetmediğini ‘satılmış ordu' lafını kullanmadım dese de nafile.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı TCK 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlattı. Milletvekilliğinin düşürülmesi, cezaevine girmesi sürpriz olmaz.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, STK ve Sendika temsilcileri ile Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesini ziyaret ediyor.
Ziyarette Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler ‘'…Bir milletvekilinin Silahlı Kuvvetlerimiz için ‘satılmıştır' gibi bir ifadeyi kullanması hiç hoş olmamıştır. İnanıyorum ki hukuk da bunun gereğini yerine getirecektir…'' bu vesileyle asker siyasete müdahil olmuştur.
Rifat Hisarcıklıoğlu ne demekse ‘'kendilerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını'' ifade ediyor.
Sözün sahibi ne derse desin tepki gösterenler açısından bir önemi yok. En büyük milliyetçi onlar! En büyük askerci onlar!
Askerlik yan gelip yatma yeri değil diyen…
Vesayet sistemini kaldırma adına FETÖ ile işbirliği yaparak TSK'ne kumpas düzenleyen…
Askerlerin kafasına çuval geçirildiğinde sessiz kalanlar, ne notası, müzik notası mı diyenler…
Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ terör örgütü üyeliği suçlamasıyla cezaevine atılırken…
Ordunun mahremi kozmik (yatak odası) odaya girilmesine göz yumanlar…
Sessiz kalanlar, kimlerdi... Bugünkü hassasiyeti gösterenler  o günlerde nerelerdeydi acaba?
 

Bu yazı 365 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans