ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

26.12.2019

HAFİFE ALMADAN

.

23 puanlı Balkesin, rakibini ‘’hafife almadan‘’ sezonun ilk yarısının son maçını, 3 puanla kapatması, ilaç gibi gelecektir. İlaç insanı nasıl iyileştiriyor ve moral veriyorsa, 3 puan almakta, morali, motivasyonu yükseltecek ve en önemlisi Balıkesir’in biraz daha uyanmasını sağlayacaktır.  

      17. haftada rakip, Osmanlıspor. Her maça 3 puan almak için çıkıyor. Fazla havaya girersek, ne olduğunu anlamaz, tokadı yeriz. Sonrasında da gazetelerde ve sosyal medyadan; ‘’ Balkes, şampiyonluk adaylarından ve düşmemek için oynayan takımlardan aldığı puanlar sonrasında fazla hafife aldı, Osmanlı’nın tokadını yedi’’ şeklinde okuruz. 

      Osmanlıspor, sezona Teknik Direktör Mustafa Dalcı’yla başladı. 13. hafta sonrasında, İsmet Taşdemir’e teslim edildi. İsmet hoca, önceki sezonlarda bu ligin takımlarından olan, Ümraniyespor’u ve Altay’ı da çalıştırmıştı. İki takımda toplam 32 müsabakaya çıkmış ve ortalaması 1,80. 

      İsmet hoca, futbolculuk döneminde ön libero oyuncusuydu. Çalıştırdığı takımlarda, gole dönük futbolu tercih ediyor. 

      Ligde 15. olan rakibin, 16 hafta sonrasında 4 galibiyeti 3 beraberliği ve 9 yenilgisi var. Deplasman karnesinde sadece 1 galibiyeti bulunuyor, onu da Menemenspor karşısında almış. 17 gol atıp, kalesinde 25 gol görmüş.  

      Osmanlıspor; savunmada az adamla kalan, 2. bölgede beklemeyen, kenarları kullanıp rakip savunmasının dengesini bozan, fiziğini kullanan ve ceza sahası içinde çok hareketli bir takım. Kısacası, 3 puan için oynuyor. Geriye düştüklerinde moral bozmuyor, golü düşünmeye devam ediyor. Ayuk, Beykan ve Mertan, pozisyon yaratan oyuncular. Ali Eren’in futbolu, ileri ve geri, etkili. Todorovic ve Esen, serbest oynuyor. Mehmet Yiğit ve Tunahan Keskin, büyük ihtimalle kadroda olmayacak. Onların yerine, Oğuz Yıldırım ve Blagojevic olur. Todorovic’in durumu, maç saatinde belli olacak. Oynarsa da yarı sakat oynar. 

      Balıkesirspor’u, 4-5-1 dizilişinde göreceğiz. Bu diziliş, oyun geçişlerinde zaman ve alan kazandıracaktır. Adam markajını iyi uygularsak ve geniş alanda biz olursak, rakibin gardını erken düşürürüz. Topu Osmanlıspor’a bırakmak, hata olur. Ceza sahamıza girmesinler ve düşen topları almasınlar. Savunmasında mecburi 2 değişiklik yapacak rakibin, bu durumundan faydalanalım. Bizde de Okan yok. 2. bölgede, yıpratan oyuncumuz olmalı. Nasıl bir kadro çıkacak, merak ediyorum.  

      İsmet hoca ve öğrencileri, maça presle başlar, şutlara dikkat! Pas hatası yapmadan, boşa kaçan oyuncularımızı, pozisyona sokmalıyız. İlk golü bulan taraf olursak, hafife almadan oynamalıyız.   

      28 Aralık Cumartesi günü saat 16:30'da Balıkesir Atatürk Stadyumu’nda oynayacak müsabakanın hakemi, Antalya Bölgesinden Sarper Barış Saka. Yardımcıları Orkun Aktaş ve Ömer Tevfik Özkoç. 4. Hakem Lütfullah Aslan.      

         Meteoroloji'den hava tahmini; maç saatinde bulutlu, sıcaklık 6-7 derece.  

          

      Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan, şirketleşen ve kurumsallaşan Balıkesirspor görmek istiyoruz.  

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.  

 

 

 

Ek alanı


Bu yazı 407 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans