ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

29.12.2020

Kötüden de öte “kötü niyetli” hakem!

30 yılı aşkın süre futbol hakem gözlemciliği yaptım. Hiç abartmıyorum, Adanaspor-Bandırmaspor maçındaki kadar kötü hakem görmedim.
Bursa bölgesinin üst klâsman hakemi Cihan Aydın'a, “kötü hakem” demek de yetmiyor, bence. “Kötü niyetli” demek herhalde daha doğru olacak.
Bandırmaspor'un, ikinci yarı tek kale oynadığı maçta nizami olan üç golünü de geçersiz sayan Cihan Aydın, bordo-beyazlı bir futbolcunun, rakibi tarafından
ceza alanı içinde formasından çekilmesini de görmezlikten geldi.
Bandırmaspor'un filelere gönderdiği 3 nizami golde, Adanasporlu oyunculardan bile hiç itiraz gelmemesini bile anlayamadı, Cihan Aydın.
Ancak “ilahi adalet” denilen kavram, maçın son uzatma dakikası içinde ortaya çıktı ve hakem, çok açık penaltıyı vermek zorunda kalırken, bordo-beyazlı takımımız, hak ettiği 3 puana son anda ulaşıp, sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı.
Ya penaltı olmasaydı ve Bandırmaspor, beraberlik durumunda kaybedeceği 2 puanı ileride, zirve yarışı veya kümede kalma mücadelesinde çok arasaydı!
Hakem, öylesine art niyetli bir görünüm verdi ki, futbolculuk yaşamı ve teknik direktörlük yıllarında beyefendiliğiyle dikkati çeken ve hiç sarı kart görmeyen Bandırmaspor'un teknik direktörü Erkan Sözeri'yi bile çıldırttı. Hakem, yine de centilmenlik sınırları içinde kalmaya çalışarak itiraz eden Erkan Hoca'ya sarı kartını çıkardı.
Hakem demeye dilimin varmadığı Cihan Aydın'ın, maçın gözlemcisi Ziya Çetin'den kaç not aldığını gerçekten merak ediyorum. Tabii, nasıl olup da bu hakemin, “üst klâsman”a alındığı da benim için ayrı bir merak konusu.
Cihan Aydın, hakemlikte parlak bir geleceği olamayacağını bu maçta herkese gösterdi. Keşke kendisi de anlayabilse!
Genç hakemlere güvenmek elbette ki doğru ama doğru olan bir gerçek de şu ki, futbol oyun kurallarına göre değil, sahada kafasına göre hareket edenlere değil!
Hakemin gençliği yetmez, yetenekli ve cesaretli olması gerekir.
Bandırmaspor Kulübü'nün basın açıklamasındaki isteği doğru:
Futbolu hiç bilmeyen Cihan Aydın, düdüğünü bırakıp, futbolun dışında başka bir sektörde şansını denemelidir. Yoksa bu maçta olduğu gibi daha çok duvara toslar!

Bu yazı 471 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans