ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

16.01.2021

Medyaya ayar ve Canbaz’lık

Kendi işlerini en iyi şekilde yapmaya odaklanmaları gereken sivil toplum kuruluşlarının başkan veya yöneticilerinin, bunu başaramadıkları halde kendilerince “medyaya ayar” vermeye soyunmalarına gerçekten çok kızıyorum.

Bunun son örneğini de Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Mahmut Canbaz yaptı.

Erdek'te, başkanlığını yaptığı Oda tarafından onaylanan Erdek'teki ekmek zammını haber olarak yazan gazetecileri, gazete sahiplerini sözüm ona eleştirirken, bakın ne buyurmuş:

“Bazı gazete sahiplerinin, ‘Önemli olan benim nasıl gördüğümdür' şeklinde yaptıkları açıklamayı dinlediğimde dehşete kapılıyorum. İyi niyetten uzak bu tip insanlardan basın mensubu olarak söz edilemez.”

Canbaz, açıklamasında, Odanın onayıyla yapılan zammın da yüzde 33 değil, yüzde 16 olduğunu öne sürüyor. Yani vatandaşın ekmeğine yapılan zammı da küçümsüyor.

Bak, Canbaz!

Elbette ki biz, gazeteci olarak ekmek zammı konusunda öncelikle vatandaşın yanında yer alırız, fırıncıların değil! Canbaz, Balıkesir ilinde, ilk kez Erdek'te ekmeğe zam yaparak, “şampiyonluğu” ele geçirmekle ne kadar övünse azdır!

Bu gerçeğinin altını çizdikten sonra gelelim en önemli konuya.

Canbaz, sen kimsin ki, gazetecilerin haber yapma, eleştirme hakkına karşı dil uzatıyor, “İyi niyetten uzak bu tip insanlardan basın mensubu olarak söz edilemez?” diyorsun. İyi veya kötü niyetli olup olmadığımızı nasıl ölçebiliyorsun?

Biz, gazeteciliğimizi, meslek ilkelerinin en başında gelen “eleştiri”yi ön plana alarak yapıyoruz, doğal olarak…

Vay vay!

Gazetelerde yapılan haberleri görünce dehşete düşüyormuş!

Asıl biz, senin yıllardır başkanlığını yaptığın Oda'nın, esnafa en küçük bir yararı olmadığını görmemiz nedeniyle dehşete düşüyoruz. 

Sen, medyaya ayar vermeye çalışmayı bırak da, ayakta kalmakta bile zorlanan, kapılarına kilit vurmak zorunda kalan Erdek'teki esnafın sorunlarının çözümüne merhem olmaya bak!

Sen belki görmüyorsun ama ülke genelinde olduğu gibi Erdek esnafı da kan ağlıyor.

Ne yazık ki ülkemizde, koltukları bir kez eline geçiren sivil toplum kuruluşlarının başkanları, bir daha düşmemek için elinden geleni yapıyor. 

Sen de, son Oda seçiminde başkanlık koltuğuna, diğer iki başkan adayının oyları bölmesi nedeniyle, az bir farkla oturduğunu unutma, Canbaz.

Bilmem, bundan sonraki seçim ne olur?


Bu yazı 414 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans