ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

24.01.2021

VURULDUK EY HALKIM UNUTMA BİZİ

Cumhuriyet Yazarı Uğur Mumcu, araştırmacı, kalemi sağlam, cesur, dürüst, aydın ve gerçek bir Atatürkçü ve devrimci kişiliği ile Türkiye tarihine damga vurmuş en önemli gazetecilerimizden biriydi.

Yıllarca Cumhuriyet Gazetesinde araştırmacı gazeteci kimliği ile haksızlıkların, hukuksuzlukların, yolsuzlukların ve yobazların üzerine gitmişti.

Ve bir yazısında “insanlar sadece konuştuklarından değil, sustuklarından da sorumludur” demişti.

Uğur Mumcu, susmadığı için, gerçekleri haykırdığı için, Ankara'da soğuk bir kış sabahında katledildi.

Uğur Mumcu bu ülkenin aydınlık yüzü uğuruydu oysa, elindeki mumu ile aydınlatmak istemişti sadece o çok sevdiği uğruna canını bile feda ettiği canım ülkesini…

Bu suikastin ardından dönemin hükümeti şöyle demişti;

" Bu cinayeti çözmek devletin namus borcudur. "

   Çözemediler...

Çünkü ülkemiz hesap vermesi gereken insanların baş tacı edildiği bir ülkeydi ne yazık ki…

Uğur Mumcudan geriye onurlu bir yaşam, ilkeli, dürüst bir gazetecilik, eşine zor rastlanır yurtseverlik ve bu uğurda feda edilmiş bir hayat kaldı.

28 yıl önce öldürerek susturacaklarını sandıkları Uğur Mumcu, hiçbir zaman susmadı, susturulamadı aslında. Sözleri, düşünceleri, fikirleri ve yazıları ile bu gün hala günümüze ışık tutmaya devam ediyor.

Uğur Mumcu'nun da dediği gibi ‘'Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda "mezar taşı" gibi susmamasıdır.''

Bu yüzden bizim, Uğur Mumcu'ya göstereceğimiz en büyük vefa ve saygı, zulme, haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe sessiz kalmamak olacaktır.

Umudumuzu yitirmeden faşizme karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz, asla susmayacağız hak, hukuk ve adalet demekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Cumhuriyet'in yiğit evladı, demokrasinin aydınlık yüzü, Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 28. Yılında bir kez daha saygı ve özlem ile anıyorum.

Hakkın ve haklının yanında durmanın cesaretini kendi yaşamında gösteren, aydın insan, “ vurulduk ey halkım unutma bizi” diye seslendiğin bu halk seni asla unutmadı.

Unutmayacak !  Sonsuza kadar bu topraklarda hep YAŞAYACAKSIN!


Bu yazı 524 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans